AFERA SMS

Franjo Varga iz osječkog zatvora prebačen u Zatvorsku bolnicu u Zagrebu

Franjo Varga, jedan od dvojice uhićenih u aferi SMS, prebačen je u srijedu iz istražnog zatvora u Osijeku u Zatvorsku bolnicu u Zagrebu temeljem mišljenja i uputnice zatvorskog liječnika.

Ovaj 36-godišnji Belišćanin, bivši informatičar u MUP-u, uhićen je 20. rujna pod sumnjom da je za Zdravka Mamića izradio lažnu SMS korespodenciju između bivšeg glavnog državnog odvjetnika Dinka Cvitana i neimenovanog suca Županijskog suda u Osijeku koji je bio član sudskog vijeća koje je sudilo Mamiću i ostalima, a u kojoj je Cvitan navodno vršio pritisak na osječke suce kako bi donijeli osuđujuće presude za okrivljenike. Također ga se sumnjiči i da je pripremao novu lažnu korspodenciju za potrebe žalbenog postupka u predmetu Mamić i ostali pred Vrhovnim sudom.

S obzirom da mu je određen jednomjesečni istražni zatvor, Varga je nedugo nakon uhićenja počeo štrajk glađu obrazloživši to željom da ubrza cijeli postupak. U međuvremenu je, pak, uhićen i Blaž Curić, bivši vozač potpredsjednika Vlade i ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića te suborac i kum Milijana Brkića, kojega se sumnjiči da je Vargi dojavio kako je ovaj pod mjerama policijskog praćenja, pa je i Curić završio u osječkom istražnom zatvoru.

Liječnik u osječkom zatvoru, prema našim informacijama, Vargu je u Zagreb uputio preventive radi, kako bi se obavile sve potrebne pretrage i utvrdilo njegovo zdravstveno stanje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 07:11