KRŠIO JE PRAVILA

GAY UBOJICA VRAĆA SE U ZATVOR ZBOG OBITELJSKOG NASILJA Počinitelj jednog od najmonstruoznijih ubojstava u Hrvatskoj mora natrag u Remetinec

Erik Njegovan Rubinić usmrtio je čovjeka 2005., zbog čega je bio osuđen na 14 godina zatvora
Tada 27-godišnji Rubinić (na slici) partneru je smrskao lubanju

Eriku Njegovanu Rubiniću (42), okrutnom ubojici, koji je udarcima čekićem usmrtio svog partnera u listopadu 2005., zbog čega je bio osuđen na 14-godina zatvora, te koji je postao poznat jer se 2016. u gospićkom zatvoru vjenčao sa svojim partnerom, opozvan je uvjetni otpust s izdržavanja kazne.

Naime, Rubiniću je sutkinja velikogoričkog Županijskog suda odlučila opozvati uvjetni otpust i odredila je da se Erik Rubinić, nakon što je dvije godine bio na slobodi, 16. rujna mora vratiti u remetinečki zatvor na izdržavanje ostatka 14-godišnje zatvorske kazne koju je počeo izdržavati 6. prosinca 2005. i koja mu istječe 6. prosinca ove godine.

Dok je bio na slobodi, Rubinić je kršio pravila koja su mu bila određena, a i bio je pravomoćno kažnjen 21. lipnja prošle godine na zagrebačkom Prekršajnom sudu sa 1000 kuna zbog nasilja u obitelji.

Pravilom o uvjetnom otpustu Rubiniću je bilo određeno da adresu prebivališta smije promijeniti samo uz suglasnost suca izvršenja, kojem se morao prijaviti radi nadzora i morao se redovito javljati jednom mjesečno u Policijsku postaju u Jastrebarsko, na čijem je području imao prebivalište.

Rubinić je tvrdio da i dalje živi kod majke, na adresi koju je naveo, te da se redovito javlja u policiju, međutim, to baš i nije bilo tako, što je ustanovio Probacijski ured Zagreb II. I terenska provjera policije od 10. srpnja ove godine pokazala je da Rubinića nema na toj adresi, a policajci su kontaktirali i Rubinićeva brata, koji im je rekao da ne zna gdje je i da su zadnji put komunicirali 18. svibnja ove godine SMS-om, a na broju mobitela koji je Rubinić koristio uključivala se automatska sekretarica.

S obzirom na to da je promijenio adresu bez dozvole suca, da nije nijednom zatečen na adresi i da nije ispunjavao obveze Probacijskog ureda, Rubinić, koji je dvije godine uživao slobodu, vraćen je iza rešetaka.

Ubojstvo 64-godišnjeg Vidovića, kojem je tada 27-godišnji partner Rubinić smrskao lubanju, bilo je jedno od najbrutalnijih ikad u Dalmaciji, a počinitelj je uhićen u inozemstvu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. ožujak 2024 07:23