UBOJSTVO VJEKE SLIŠKA

General Zagorec svjedočit će na suđenju Nikici Jelaviću

Sutkinja Koraljka Bumči odlučila ga je pozvati kako bi provjerila navode iskaza svjedoka Mije Kovče, šogora ubijenog Vjeke Sliška
 Damjan Tadić/Cropix

ZAGREB - Vladimir Zagorec umirovljeni general HV, svjedočit će u srijedu na suđenju Nikici Jelaviću za dva pokušaja ubojstva Vjeke Sliška 1995. te 1999. godine na Cvjetnom trgu kada je smrtno strada nedužni građanin, Zoran Domini.

Zagorec će u srijedu biti doveden iz pritvora Okružnog zatvora u Remetincu, a sutkinja Koraljka Bumči odlučila ga je pozvati kako bi provjerila navode iskaza svjedoka Mije Kovče, šogora ubijenog Vjeke Sliška.

Kovčo je na svjedočenju sredinom rujna rekao kako mu je Zagorec prije tri godine u Beču rekao da iza pokušaja ubojstva i ubojstva Sliška stoji Hrvoje Petrač. Sliško je, podsjećamo, smrtno ranjen u ožujku 2001. u Preradovićevoj ulici.

Jutros je svjedočio Zdravko Šiškić, bivši 'Svjedok 2' iz postupka protiv tzv. 'zločinačke organizacije' na suđenju u Remetincu.

- Ništa od onog što sam rekao u toj velikoj dvorani nije bilo istina, sve je to bila laž, takve su bile okolnosti. Vjeko je tada još bio živ. Tada se 'trpalo' i prenosile su se u sudnicu sve informacije pa i ono što bi rekao neki pijanac ili netko na cesti - kazao je između ostalog Šiškić.

Potom mu je sutkinja Bumči predočila dijelove iskaza u kojima je rekao da mu je Stjepan Puljak ispričao da je dao stan na korištenje Nikici Jelaviću, u Maksimirskoj 108a, iz kojeg su navodno, špijunirali Sliška.

No, i tada je Šiškić rekao kako to nije točno, no napomenuo je kako je točno da je neko vrijeme sretao Puljka u Remetincu jer su zajedno bili u dijagnostičkom centru prije upućivanja na izdržavanje zatvore kazne.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 07:19