NEPRAVOMOĆNO OSUĐEN

GLUHONIJEMA DJEVOJKA NAKON BRUTALNOG NASRTAJA NJEZINA CIMERA I DOTADAŠNJEG PRIJATELJA POČELA VIKATI: TATA, TATA! Šokantan slučaj silovanja u ZG stanu

Ilustracija
 Profimedia, Alamy

Zbog silovanja svoje sedam godina mlađe cimerice u srpnju 2015., 31-godišnji M.D. je na zagrebačkom Županijskom sudu nepravomoćno osuđen na djelomičnu uvjetnu zatvorsku kaznu od 14 mjeseci.

To znači da će, postane li presuda pravomoćna, M.D. iza rešetaka provesti šest mjeseci zatvora, a ostalih 8 mjeseci zatvora izrečeno mu je uvjetno s četverogodišnjim rokom kušnje. M.D. se nije pojavio na objavi presude koju je sutkinja Tanja Pavelin obrazložila kratko.

Prema presudi, M.D. je svoju poznanicu, s kojom je inače dijelio unajmljeni stan i bio u prijateljskim odnosima, silovao dok je spavala u svojoj sobi. Legao je gol na nju i pritisnuo je svojim tijelom. Iako je počela vikati, on ju je silovao. Tek kad se djevojka počela gušiti i vikati “Tata, tata!”, mladić je otišao u drugu sobu.

Tijekom postupka M.D. je tvrdio da je s njom imao seksualni odnos, ali uz njezin pristanak, no djevojka je to opovrgnula. Kuriozitet slučaja je i da su i M.D. i silovana djevojka, kao i neki svjedoci - ili gluhonijemi ili imaju sličnih teškoća pa je postupak iza zatvorenih vrata sudnice proveden uz pomoć tumača za znakovni jezik.

Silovana djevojka događaj nije prijavljivala cijelu godinu, sve do srpnja 2016., a policiji je sve ispričala tek nakon što su to prijavili njezina sestra i prijatelj.

Dokaz da nije riječ o lažnome prijavljivanju bile su i SMS poruke koje je djevojka nakon silovanja slala sestri i prijatelju i iz kojih je bilo vidljivo da je bila prisiljena na seks.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 14:57