POKRENUTA ISTRAGA

Gospođu u Daruvaru na pješačkom prijelazu udario auto: ‘Sat vremena je ležala na kolniku i čekala Hitnu!‘

Prema službenom policijskom priopćenju, nesreću je skrivio 18-godišnji mladić koji je upravljao osobnim automobilom.
Ozlijeđena čekala hitnu pomoć sat vremena.
 Mojportal.hr

Mira Šarčević (65) iz Nuštra teško je stradala u prometnoj nesreći koja se dogodila jučer u 15.55 sati u Frankopanskoj ulici u Daruvaru, prenosi Mojportal.hr.

Prema službenom policijskom priopćenju, nesreću je skrivio 18-godišnji mladić koji je upravljao osobnim automobilom daruvarskih registracijskih oznaka ulicom Krste Frankopana prema centru grada.

- Dolaskom do kućnog broja 2, odnosno do obilježenog pješačkog prijelaza, nije se približio sigurnosnom brzinom da može zaustaviti svoje vozilo kako bi propustio pješake. Zbog toga je prednjim lijevim dijelom svog vozila udario u 65-godišnju pješakinju koja je prelazila kolnik preko pješačkog prijelaza. Od udara je pješakinja pala na kolnik, te je prevezena na pružanje liječničke pomoću u Opću bolnicu Pakrac gdje je utvrđeno da je zadobila teške tjelesne ozljede koje nisu opasne po život. Protiv 18-godišnjeg vozača slijedi kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Bjelovaru zbog počinjenja kaznenog djela iz članka 227. stavka 1. Kaznenog zakona - kažu u PU bjelovarsko-bilogorskoj.

Od supruga stradale žene Mojportal je saznao kako je ona sat vremena ležala na kolniku i čekala da se vrati tim daruvarske Hitne pomoći koji je vozio pacijenta u Viroviticu. Navodno su je policajci koji su došli na mjesto nesreće pokrili dekama jer je ležala na hladnom kolniku.

- Supruga je mene zvala odmah nakon nesreće, odnosno u 16.05 sati. Nakon toga sam čekao informaciju kada će doći u bolnicu. Možete si zamisliti kako mi je bilo. Ne znam kako je, kakve su joj ozljede, što će s njom biti. Nazvao sam je oko 17 sati, ona je još ležala na pločniku, a Hitna nije došla. Tražio sam da me spoje s policijom, javila se jedna gospođa koja mi je rekla da su oni urgirali, ali da Hitna nije došla. Čekali su dok se tim daruvarske Hitne nije vratio iz Virovitice - ispričao je Mato Šarčević iz Nuštra, inače hrvatski branitelj i poduzetnik koji kaže kako daje silne novce za zdravstvo, a čovjek može umrijeti na cesti da mu nitko ne pomogne.

- Nije vrag da imaju jednu ekipu Hitne pomoći u cijeloj županiji. Mogu shvatiti da ne mogu doći odmah, ali da netko tko leži na kolniku čeka sat vremena da ga odvezu u bolnicu, stvarno mi nije jasno - rekao je Mato i dodao kako mu je supruga bila na rehabilitaciji u Daruvarskim toplicama jer ima dva umjetna koljena.

Mato kaže i kako je njegovoj ženi od naleta automobila pukla potkoljenica na lijevoj nozi, ali još točno ne zna što joj je sa skočnim zglobom.

- Upravo sam na putu za pakračku bolnicu gdje je primljena. Daju joj stalno nešto protiv bolova, stavili su joj longetu gdje joj je kost slomljena i sad razmišljaju što će dalje. Ugruvan joj je desni kuk i podlaktica. On je nju udario s lijeve strane i bacio na desnu gdje je pala. Rekla mi je da je sve boli i da se osjeća kao da je auto doslovce prešao preko nje - kaže Mato Šarčević.

Budući da je po njegovu ženu na kraju došla ekipa Hitne medicinske pomoći iz Daruvara, koja je u trenutku nesreće vozila pacijenta u Viroviticu, novinari su kontaktirali Zavod za hitnu medicinu Bjelovarsko-bilogorske županije i upitali ih što se točno dogodilo. Pitali su ih zašto je pacijentica sat vremena čekala dolazak Hitne medicinske pomoći. Osim toga, tražili su i pojašnjenje kakav je točno protokol u slučaju da je jedan tim Hitne pomoći zauzet. Zanimalo nas je zove li se onda prvi sljedeći slobodan tim u obližnjim gradovima i je li to učinjeno nakon jučerašnje nesreće. Evo što su nam odgovorili:

"Ispričavamo se što se događaj 29.10. 2021. u Daruvaru dogodio i što je pacijentica hitna kola dugo čekala. Kola hitne pomoći tada su bila u Virovitici predajući teško ozlijeđenog pacijenta u OB Virovitica. Detaljno ćemo ispitati naše djelatnike koji su sudjelovali u rješavanju tog događaja radi provjere svih navedenih činjenica i upozoriti na eventualno utvrđene propuste da se takvo što više ne dogodi", stoji u pisanom odgovoru Zavoda za hitnu medicinu Bjelovarsko bilogorske županije.

Nakon što su dobili ovaj odgovor, novinari portala Mojportal zatražili su da im, nakon što ustanove što se točno dogodilo, dostave odgovore i na sva ostala pitanja koja su im postavili.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 05:06