BRUTALAN NAPAD

GRADONAČELNICA SUPETRA 'Ugostila sam žrtve napada, drago mi je da ostaju do kraja sezone' TORCIDA BRAČ 'Ona nam je ukinula potporu još 2017.'

 
Ivana Marković
 Duje Klaric / CROPIX

Gradonačelnica Supetra Ivana Marković žestoko je i bez uvijanja osudila huliganski ispad u noći na nedjelju kada je skupina mladića napala mlade sezonske radnike iz Slavonije i djevojku iz Varaždina. Da je riječ o napadu na nacionalnoj osnovi otkrilo je pitanje jednog od napadača 'Gdje je Srbin?'.

Kako su napadači bili na Torcida kupu, gradonačelnica je najavila da zbog svega više nema donacija za tu manifestaciju.

"Iz grada Supetra u Hrvatsku ide kriva slika, mi smo uvijek bili otvoren i tolerantan grad. Ovo što se dogodilo zato što je netko druge nacionalnosti, to je za mene i moje sugrađane nedopustivo", jasno poručuje Marković u razgovoru za RTL.

Ipak, gradonačelnica uvjerana da je ovo bio izoliran slučaj.

"Ja sam jutros ugostila žrtve ovog nasilja. Oni su bili prestravljeni, a i mi smo pogođeni. Direktor Turističke zajednice i ja smo im pružili podršku. Drago mi je da će ostati raditi do kraja sezone", otkrila je gradonačelnica.

"U državi su nužne ovakve reakcije. Meni je nevjerojatno da jedna uobičajena reakcija, što bi svaki političar trebao učiniti, izazove ovakvu reakciju javnosti. Ovakvi događaji se mogu u budućnosti spriječiti jedino ako ih svi budemo osuđivali i ako insititucije budu radile svoj posao", poručuje Marković koja se nada da će napadači biti primjereno kažnjeni za ovaj brutalni napad.

Torcidin obračun s gradonačelnicom Supetra

O huliganskom divljanju oglasila se i bračka Torcida, koja nijednom riječju nasilni incident nije osudila, već se ponajprije obračunala s gradonačelnicom Supetra.

Njihov status s Facebooka prenosimo u cijelosti.

Ponukani izjavama lokalnih političara povodom nemile situacije koja se neki dan dogodila u Supetru oko 4 sata ujutro, osjećamo potrebu izvijestiti javnost da je takvo kolektiviziranje krivnje, prije bilo kakvog zakonitog utvrđivanja činjenica, usmjerene na Torcidu Brač nedopustivo i zlonamjerno, te isključivo usmjereno na prikupljanje jeftinih političkih bodova.

Naime, Torcide Brač je dana 08.06.2019. (subota) organizirala 6. izdanje malonogometnog turnira Torcida Brač Kup koji se odvio od 18:00 do 22:00 sati, bez ijednog incidenta, dok je karakter turnira, kao i svake godine do sada, bio humanitaran.

No, ono što se dogodilo u kasne noćne sate nakon turnira nije i ne može biti pod kontrolom Torcide Brač, niti mi kao organizacija možemo snositi sankcije za takva nedjela. Međutim, dijelu medija i javnosti, a poglavito lokalnim političarima na vlasti u Supetru, to nikako nije jasno, (a trebalo bi biti), pa primjenjuju metodu kolektivne krivnje uz najavu ''vječne zabrane'' korištenja betonskog nogometnog igrališta i ukidanja novčane potpore Torcida Kupu, čime se stvara dojam da je taj turnir egzistirao na grbači gradskog proračuna, što nije istina.

Nepobitna činjenica je da je gradonačelnica Supetra tu, inače simboličnu financijsku potporu, ukinula još prije 2 godine, kao što nam je uskratila i dozvolu za izradu grafita posvećenog stradanju Vukovara u Domovinskom ratu.

Na kraju želimo istaknuti da je ovaj turnir prepoznatljiv upravo iz svog humanitarnog karaktera, a koji se sada želi zabraniti radi izoliranog incidenta, te da se cjeloukupni novac koji se stekao održavanjem turnira svake godine proslijedio u humanitarne svrhe, bilo da se radi o pomoći potrebitim ljudima s Brača ili ljudima iz drugih dijelova RH, obnovi vukovarskog vodotornja, poplavljenim područjima ili bivšim igračima Hajduka, stoga ne dozvoljavamo i odbijamo da se na takav način blati naša udruga i svi članovi Torcide Brač!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 15:40