KRAĐA

'GROZNO, PA NIJE TO BICIKL DA SE NE PRIMIJETI!' Pred hotelom u Italiji ukraden hrvatski autobus, vozač zanijemio kad je zatekao prazninu na parkingu

ukradeni autobus

Mercedes Benz Travego oznaka ZG 7833-GI vrijedan oko 200.000 eura u vlasništvu tvrtke Darojković ukraden je 18. veljače pred zoru s parkirališta hotela Base to Work u ulici Rialto u talijanskom mjestu Noventa di Piave.

Dok su hrvatski turisti, koji su se uputili na turističku rutu od Venecije do Verone, mirno spavali u hotelu, svega 50-ak metara od recepcije hotela na parkiralištu se odvijala pljačka. Da je ukraden autobus, vozač je uočio oko 8 sati ujutro, a putnici koji su se u njega trebali ukrcati u 10 sati kad je bio zakazan polazak za Veneciju, ostali su u šoku. Sreća u nesreći je da su većinu vrijednosti koje su nosili na putovanje ponijeli sa sobom u hotelsku sobu, a u autobusu su im ostale tek sitnice poput naočala, kapa i sl. Zanimljivo je, međutim, da je na spornom parkiralištu i lanjskog listopada na isti način francuski autoprijevoznik ostao bez autobusa! Je li u pitanju koincidencija ili organizirana banda koja u dosluhu s nekim hara po hotelskim parkiralištima, nije poznato.

- Zgroženi smo činjenicom da nam je ukraden autobus. Pa to nije bicikl da se ne primijeti. Putnici koji su s nama putovali preko agencije Mondo travel koja je organizirala putovanje imali su doista puno razumijevanja. Tog jutra se iz Milana prema Zagrebu vraćao jedan naš autobus pa je putnike prevezao do Venecije, a u isto vrijeme iz Zagreba smo poslali drugi autobus da ih preuzme te vrati u Zagreb – kažu za Jutarnji list iz tvrtke Darojković.

Ukradeni autobus je, kao i svi drugi koje posjeduju, imao ugrađeni GPS no unatoč njemu, talijanski karabinjeri su na mukama jer su novopečeni vlasnici autobusa, očito, profesionalni lopovi. U tijeku su pregledi snimki nadzornih kamera kako na okolnim zgradama tako i na izlazima na autocestu kako bi se rekonstruiralo kretanje autobusa i daljnja putešestvija.

Upućeni u problematiku, međutim, kažu da su policajci ljetos otkrili kako kradljivci na osami, odmah nakon krađe, stave krivotvorene tablice, a natpise na autobusu koji su obično upečatljivi, oblijepe folijama ne bi li što uspješnije zameli svaki trag.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 07:57