STRAVA I UŽAS

HGSS-ov PROČELNIK OTKRIO DETALJE NESREĆE NA VELEBITU 'Alpinistici iz Zagreba nije bilo spasa, uslijed takve ozljede smrt nastupi za par sekundi'

 
Josip Brozičević
 Robert Fajt / CROPIX

U stravičnoj nesreći koja se u subotu poslijepodne dogodila na Velebitu poginula je alpinistica iz Zagreba.

Na nju je tijekom uspona na Rujičin kuk pala ogromna odlomljena stijena. Iako su na mjesto nesreće vrlo brzo stigli pripadnici Hrvatske gorske službe spašavanja, nesretnoj penjačici nažalost nije bilo spasa.

Pročelnik stanice HGSS-a Gospić Josip Brozičević je u RTL-u Danas objasnio kako gotovo nije bilo šanse da se žena spasi. "S obzirom na okolnosti i otvoreni prijelom natkoljenice, djevojka je vrlo brzo iskrvarila zbog čega je smrt nastupila samo nekoliko sekundi nakon nesreće", rekao je Brozičević.

Kaže kako se u jednom trenutku odlomio veliki komad stijene te je s penjačicom pao na policu. "Od siline udarca i prignječenja na polici nastale su te ozljede koje su izazvale velike krvarenje", rekao je Brozičević.

Otkriva da se radilo o iskusnim alpinisticama koje su se penjale uobičajenim smjerom te da su smrtne posljedice prilikom odrona kamenja vrlo rijetke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 08:50