DARKO ZVANI PRIKA

HLADNOKRVNI MAFIJAŠKI UBOJICA IZRUČEN SRBIJI Ilegalno je ušao u Hrvatsku, a u Zagrebu je živio u zgradi nasuprot sjedišta SOA-e i MUP-a!

 Hanza Media

Darko Vesković zvani Prika (38) koji je početkom travnja uhićen na zagrebačkome Vrbiku na osnovi srbijanske tjeralice zbog likvidacije Blaža Đurovića, izručen je Srbiji prošloga tjedna nakon tromjesečnoga ekstradicijskoga postupka.

Vesković je pobjegao u Hrvatsku neposredno prije nego što ga je srbijanska policija osumnjičila za likvidaciju Đurovića, navodno suradnika jednoga od vođa Zemunskoga klana, a ubijen je 10. ožujka ove godine na beogradskom Dušanovcu, ispred kuće, nakon što su ga dvojica nepoznatih muškaraca izrešetali automatskim oružjem.

Nedugo nakon ubojstva policija je uhitila Nemanju Ivanova (36), Veskovićevoga prijatelja, te ga osumnjičila za likvidaciju, a Vesković je ilegalno prešao granicu te otišao u Hrvatsku, gdje je preko oglasa unajmio stan u zgardi nasuprot središta MUP-a i SOA-e.

Ubrzo su mu se u Zagrebu pridružili supruga i djeca, no policija ih je nedugo nakon toga sve locirala pa je Vesković uhićen ispred unajmljenoga stana.

Prilikom uhićenja nije pružao otpor već je mirno pošao s policajcima u civilu koji su ga okružili. Premda je nakon uhićenja istražnome sucu izjavio da se protivi izručenju, Vesković je nakon dva tjedna prominjenio stav te rekao kako se ne protivi izručenju Srbiji čiji je državljanin.

No, zbog toga prvobitnoga protivljenja nastale su određene procesne komplikacije pa je Vesković na izručenje Srbiji trebao čekati puna tri mjeseca.

Odmah po dolasku u Beograd Vesković je odveden pred tamošnjega istražnoga suca gdje se očitovavo o krivnji porekavši da je sudjelovao u Đurovićevoj likvidaciji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 20:40