SUĐENJE U ZADRU

HOĆE LI DARUVARAC VEĆ U ČETVRTAK SAZNATI KAZNU? Pretučena djevojka zahvalila na podršci: 'Ima Boga!'

Darko Kovačević
 Luka Gerlanc / CROPIX

Darko Kovačević Daruvarac (31) priznao je u srijedu na Općinskom sudu u Zadru da je kriv za teško premlaćivanje 18-godišnje Zadranke i prijetnju smrću.

Zbog čega je promijenio iskaz u kojem je prethodno rekao da nije kriv onako kako mu to na teret stavljeno optužnicom, nije poznato, jer je i novi početak suđenja zatvoren za javnost.

Pretpostavlja se da je do ovog neočekivanog obrata došlo po savjetu novog odvjetnika Borisa Radmana. Priznanje kaznenog djela uzima se kao važna olakotna okolnost prilikom odmjeravanja kazne.

Suđenje se nastavlja u četvrtak, a i presuda bi mogla biti donesena u idućih nekoliko dana.

- Okrivljenik je priznao sve što mu se stavlja na teret optužnicom. Obrana je promijenila stav. Danas je sud ponovio postupak i prošao sve svjedoke, bilo ispitivanjem, bilo čitanjem iskaza. Saslušani su i vještaci. Postupak se nastavlja sutra odlukama suda o dokaznim prijedlozima i, kako pretpostavljam, završnom riječi stranaka. Novi svjedoci danas nisu uvedeni, ali jesu novi dokazi u pisanom obliku. Suđenje je proteklo mirno. Hoće li sutra biti donesena i presuda, ne znam - rekao je odvjetnik žrtve Milan Petričić nakon suđenja koje je iza zatvorenih vrata trajalo puna četiri sata.

Pretučena djevojka nakon suđenja nije htjela ništa komentirati, ali nekoliko sati poslije preko Instagrama zahvalila je svima na podršci, prenosi RTL.

- Sutra je presuda. Previše poruka imam o tome. Pa eto, da ne pišem posebno. Hvala ti Bože. Ima Boga. Hvala svima na podršci...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 19:30