U REMETINCU JE

'HOĆEŠ LI MI SADA DATI?' Razbojnik iznuđivao novac od atraktivnih maserki po Zagrebu, u stanove im dolazio predstavljajući se kao policajac...

Ilustracija
 Davor Pongračić / Hanza Media

Iznudama po Zagrebu nema kraja. Nakon jučerašnjeg otkrića da je za višemilijunski iznos punih 12 godina iznuđivan jedan zagrebački bračni par, zagrebački policajci uhitili su još jednoga iznuđivača koji je na prevarni način po metropoli iznuđivao i orobio dvije žene, kućne maserke.

Riječ je o 33-godišnjem muškarcu kojem su mete bile dvije žene od kojih je jedna iz Srbije. Sve je krenulo na Božić kad je prvo telefonski stupio u kontakt s 40-godišnjom državljankom Srbije, a koja je dala oglas pružanja masaža. Brzo su usmeno dogovorili posao pa je otišao na njezinu adresu stanovanja u Zagrebu. Na vratima se predstavio lažno, kao policijski službenik, ne pokazavši maserki pritom nikakva policijska obilježja.

No, kad ga je ona zatražila na uvid policijsku značku, lopov je umjesto značke izvadio plinski pištolj koji je legalno posjedovao. Odmah ga je repetirao i zatražio od nesretne djevojke novac, a kako ona kod sebe nije imala ništa, on je uzeo njezinu osobnu iskaznicu te uz prijetnje joj zapovijedio da mu svakog ponedjeljka mora davati 1000 kuna ili 100 eura.

Nakon posijanog straha, 33-godišnjak je otišao da bi se dva dana kasnije iskalio na isti način i na 27-godišnjakinji kod koje je, također, došao pod izlikom da mu treba masaža. No, ona mu je na njegovu zapovijed da mu preda novac rekla da mu ga ne da, pa je posegnuo za pištoljem koji joj je repetirao u glavu.

- Hoćeš li mi sada dati novac? - upitao je nesretnicu ponovno pa mu je dala 200 eura i 800 kuna.

S plijenom je odšetao u nepoznato da bi je i sutradan opet nazvao te dogovorio susret u jednom trgovačkom centru. Našli su se ispred kako su se i dogovorili jer je od nje tražio novih 1000 kuna. Međutim, ona se u međuvremenu pojadala policiji koja mu je postavila klopku. Iako se odmah dao u bijeg te je trčeći po parkiralištu odbacio pištolj i osobnu iskaznicu 27-godišnje djevojke koju joj je uzeo još u stanu, ubrzo su ga policajci sustigli te priveli u postaju na kriminalističku obradu.

Protiv bešćutnog iznuđivača razbojnika, policija je podnijela kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu. Na teret mu se stavljaju dva razbojništva te jedan pokušaj iznude. Priveden je pritvorskom nadzorniku, a s obzirom na njegov recidivizam, u 2019. godinu ući će iza zatvorskih rešetaka remetinečkog zatvora.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 00:41