SILOVANJE

HOROR U KARLOVCU Manijak dvaput silovao djevojčicu mlađu od 15 godina - ostala je trudna. Žalio se sudu: 'Istraga nije potrebna, sve sam priznao'

 
Ilustracija
 Profimedia

Županijski sud u Karlovcu donio je rješenje o provođenju istrage protiv muškarca kojega tereti da je počinio kazneno djelo spolne zlouporabe djeteta mlađeg od 15 godina, piše KAportal.

Muškarac je ispitan te je priznao počinjenje kaznenog djela, no branio se da je mislio da žrtva ima više od 15 godina. Žalio se Županijskom sudu u Karlovcu jer smatra da s obzirom na priznanje “nije potrebno provoditi istragu i prikupljati daljnje dokaze i podatke, osobito one koji nisu sporni”.

Stavlja mu se na teret da je u cilju zadovoljenja svog spolnog nagona namamio dijete u napuštenu kuću te ju uz prijetnju prisilio na spolni odnos. Nekoliko tjedana kasnije je na istom mjestu i na isti način po drugi put s djevojčicom imao spolni odnošaj, nakon čega je ona ostala trudna.

– U zakonu je određeno da će se u istrazi prikupiti dokazi i podaci potrebni da bi se moglo odlučiti hoće li se podignuti optužnica ili obustaviti postupak, pa je pozivanje osumnjičenika na moguće daljnje traumatiziranje žrtve i njezine uže obitelji potpuno neosnovano s obzirom na primarni cilj istrage, obrazložio je sud, odbacujući osumnjičenikovu žalbu.

Prijeti mu od 3 do 12, odnosno 15 godina zatvora, ovisno o tome kako će njegovo djelo tužiteljstvo okarakterizirati, a sve pod uvjetom da u sudskom postupku za to bude i osuđen.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 21:02