KORUPCIJA

HRVATSKI KAMIONDŽIJA NA GRANICI SLOVENSKOM POLICAJCU POKUŠAO UTRPATI 100 EURA U HLAČE Triput ga moljakao da uzme mito, na kraju zaradio golemu globu

Ilustracija
 Ranko Šuvar / CROPIX

Vozač kamiona, 42-godišnji hrvatski državljanin, na graničnom prijelazu Jelšane (Rupa) u četvrtak oko ponoći slovenskom je policajcu u zamjenu za oprost prekršaja s tahografom ponudio 50 eura. Kada je policajac mito odbio, Hrvat mu je u desni džep njegovih hlača pokušao gurnuti novčanicu od 100 eura, javlja 24ur.com i navodi da su nakon toga vozača uhitili i odveli na kriminalističku obradu.

Zaradio je novčanu kaznu, a novac kojim je policajca pokušao podmititi mu je oduzet.

Kako piše 24ur, policajac je tijekom rutinske kontrole teretnog vozila s prikolicom utvrdio da je u njega umetnut tahograf nekog drugog kamiona, nakon čega mu je vozač odmah ponudio 50 eura, što je, kako tvrde u koparskoj policiji, službenik odlučno odbio.

Kada je policajac otišao u kabinu kako bi ondje odložio vozačeve dokumente, Hrvat je krenuo za njim i pokušao mu u hlače gurnuti novčanicu od 100 eura, no ona mu je ispala na pod, na što mu je policajac naredio da je pokupi i ponovno odbio mito te je usput pozvao svog šefa, voditelja smjene.

Vozaču nije preostalo druge nego priznati što je učinio, nakon čega su mu naredili da kamion odveze na parkiralište. Dok je išao prema kamionu, policajcu je još jednom ponudio novac, nakon čega je uhićen, a njemu i njegovoj firmi je izdana globa u ukupnoj visini od 6.000 eura.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 11:28