OBRAČUN

HULIGANI PRETUKLI MLADOG RIJEČANINA U SPLITU JER IMA TETOVAŽU 'RIJEKA' 'Pitali su me piše li mi na ruci Rijeka, a onda počeli udarati, pao sam u more'

 Zvonimir Barišin / CROPIX

Rođenom Riječaninu, 27-godišnjaku, drugi posjet Splitu neće ostati u lijepom sjećanju. Dapače, napadnut je na Matejuški, kultnom splitskom mjestu - nekadašnjoj staroj ribarskoj lučici, danas pogotovo ljetnom okupljalištu za ispijanje piva ili vina 'na zidiću' - dok je s djevojkom bezbrižno šetao čekajući ponoć i rođendan, piše Novi list.

- Curi stanuju baka i djed u Splitu, dolazili smo i prije, a u noći sa srijede na četvrtak odlučili smo prošetati Rivom. Meni je rođendan 13. srpnja pa smo ga htjeli proslaviti u centru grada. Parkirao sam auto te smo krenuli prema Rivi, negdje oko 23 sata, možda 23.30. Putem nas je presrela skupina mladića, njih četvorica, stari po mojoj procjeni između 20 i 25 godina. Jedan me pitao: 'Piše li ti na ruci Rijeka', na što sam mu odgovorio 'Da'. Potom su htjeli da skočim u more, odbio sam, pa je jedan ponovio glasno: 'Skoči u more!'.

Nisam htio, pitao sam ih što im je, a onda su krenuli na mene - prepričava Novom listu 27-godišnjak događaje iz samog središta grada.

- Uspio sam malo pomaknuti djevojku, kad su počeli udarati. Branio sam se, sreća u cijeloj priči da sam krupniji, inače je pitanje kako bi sve završilo. U jednom trenutku sam pao na tlo, krenuli su udarci nogama. U prvi trenutak nitko se nije umiješao, ali čuo sam poslije da im netko dovikuje da prestanu, iako su se onoj četvorici pridružila još najmanje dvojica... Dok sam ustajao, jedan me udario svom snagom u nos, zateturao sam, a onda su ljudi počeli vikati 'policija, policija' pa su se razbježali. Kako sam od udaraca bio dezorijentiran, izgubio sam ravnotežu i pao u more, između barki – u dahu govori što mu se događalo na Matejuški te večeri.

Iz splitske Policijske uprave potvrdili su taj događaj, jer su njihovi djelatnici stigli na intervenciju po dojavi, u 23.25 sati na Trumbićevu obalu te ispratili 27-godišnjaka na Hitnu pomoć. Tamo su mu konstatirane lakše tjelesne ozljede, razbijena hrskavica nosa, ali bez pomaka kosti. Zbog toga će cijeli napad najvjerojatnije biti okarakteriziran kao 'narušavanje javnog reda i mira', što su mladiću već objasnili.

- Ja sam rođen u Rijeci i sa šest godina sam s obitelji odselio u Njemačku, gdje danas živim. Dolazimo svako ljeto na godišnji odmor u Hrvatsku i nemam nikakve veze s navijačima niti nogometom. Na ruci imam istetovirano 'Rijeka' kao ime mog rodnog grada, nikakav grb kluba niti bili što slično. A imam i dosta drugih tetovaža, između ostalih ime majke, imena dviju sestara. Ne znam zašto su me napali, nisam navijač niti me zanima što je 'Rijeka' prvak, s djevojkom sam išao prošetati, čini mi se da su jednostavno ti mulci tražili neku žrtvu.

Cijelu njegovu priču pročitajte na portalu Novog lista.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 05:04