DRAMA U RANO JUTRO

FOTO: HŽ-ov PUTNIČKI VLAK ISKOČIO IZ TRAČNICA KOD KRIŽEVACA: 'U šoku smo. Nakon nesreće smo čekali sat vremena da netko dođe po nas...'

U vlaku je bilo 20 putnika, od kojih nitko nije ozlijeđen
 Zeljko Hajdinjak / CROPIX

Putnički vlak iskočio je jutros u 6.10 sati iz tračnica pred ulazom u kolodvor Križevci, u Prikraju Križevačkom, potvrdili su za Jutarnji iz PU koprivničko-križevačke.

Glasnogovornica te policijske uprave Dijana Žagar rekla nam je kako je vlak ustvari skrenuo na krivi kolosijek koji je u izradi te nije došlo do prevrtanja vagona. Nema informacija o ozlijeđenima, a očevid je u tijeku.

Iz HŽ-a su nam rekli kako je došlo do iskliznuća vlaka serije 6111 koji je vozio na relaciji Zagreb - Koprivnica.

- U vlaku je bilo 20 putnika, od kojih nitko nije ozlijeđen. Putnici navedenog vlaka prevezeni su autobusima. U tijeku je policijski očevid, a željeznički promet na relaciji Gradec – Križevci odvija se po jednom kolosijeku zbog čega se očekuju kašnjenja - poručuju iz HŽ-a.

Čitatelj 24sata koji je bio u vlaku ispričao je kako je trećina vlaka, koji je dolazio iz Zagreba, završila u kamenom nasipu te da su putnici u šoku.

- Čekali smo oko sat vremena da nas prebace do kilometar udaljenih Križevaca. Prvo smo bili u vlaku, a onda smo morali čekati na cesti - rekao je.

Podsjetimo, početkom listopada došlo je do kvara na kontaktnoj mreži u blizini Križevaca nakon čega je punih pet sati trajala nevolja putnika u vlaku na relaciji od Zagreba prema Križevcima. Opširnije o tom incidentu pročitajte OVDJE

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. ožujak 2024 01:08