REKORDER IMAO 2,29 PROMILA

I DALJE SE NE BOJE STROGIH NOVČANIH KAZNI U noćnoj akciji pojačanog nadzora na području Zagreba uhvaćeno 39 vozača pod utjecajem alkohola

Ilustracija
 / HANZA MEDIA

I dalje se mnogi vozači ne boje strogih novčanih kazni. Pokazuje to sinoćnja policijska preventivno represivna akcija pojačanog nadzora vozila i vozača u metropoli, a koja je usmjerena na tzv. "četiri glavne ubojice u prometu", točnije vožnju pod utjecajem alkohola, prekoračenje dopuštene brzine, nekorištenje sigurnosnog pojasa te nepropisnu uporabu mobitela u vožnji.

Od ukupno 162 zabilježena prometna prekršaja, čak 39 njih otpada na vozače pod utjecajem alkohola, dok je 50 prekršaja bilo zbog nepropisne brzine, 12 zbog nekorištenja pojasa, a pet vozača je u jednoj ruci držalo mobitel i razgovaralo.

Što se tiče najvećih koncentracija alkohola, rekorder je bio 31-godišnji vozač kojem su policajci u Zvonimirovoj ulici u Brckovljanima jutros u 4.20 sati izmjerili 2,29 promila alkohola u organizmu. Neznatno manje promila od njega, točnije 2,22 g/kg imao je 55-godišnjak u Zagrebačkoj ulici u Velikoj Mlaki.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 14:53