UHIĆENO PREKO 60 OSOBA

I POLICIJAC PRIJAVLJEN U AKCIJI 'AZIJA' Kinezima dilao informacije kako se ne bi razotkrile njihove kriminalne aktivnosti

Ilustracija
 Tea Cimaš / HANZA MEDIA

Mjesec dana nakon što su prezentirani rezultati operativne akcije kodnog imena 'Azija' kojom je razbijeno zločinačko udruženje pod vodstvom Gorkog Grubišića te je uhićeno preko 60 osoba, a istraga je obuhvatila i 53 kineska državljanina jer su svi zajedno, prema sumnjama policije, oštetili državni proračun za oko 13 milijuna kuna, PNUSKOK je u sklopu te akcije kriminalistički obradio još dvojicu muškaraca od kojih je jedan 34-godišnji službenik PU zagrebačke.

Naime, djelatnici PNUSKOK-a su u suradnji sa Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta kazneno prijavili policajca i 33-godišnjeg muškarca koji je poticao policajca da se ogriješi o zakon.

Kako je izvijestio MUP, 34-godišnji zagrebački policajac je od 15. rujna do 20. listopada prošle godine sve informacije vezane uz razotkrivanje kriminalnih aktivnosti većeg broja kineskih državljana kao i njihovih trgovačkih društava, učinio dostupnima drugim osobama.

- Učinio je to na poticaj 33-godišnjaka čime je osobama uključenim u kriminalne aktivnosti omogućio izbjegavanje kaznenog progona i skrivanje dokaza o počinjenju kaznenih djela – napominju iz MUP-a. Protiv policajca te godinu mlađeg kršitelja zakona podnesene su USKOK-u kaznene prijave zbog zloporabe položaja i ovlasti te poticanja na isto (ne)djelo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 03:09