NASILJE

IMA LI KRAJA HULIGANSKOM LUDILU U HRVATSKOJ? 'Mog 20-godišnjeg sina bestijalno je iscipelarilo 15 ljudi!'

 
 Privatni album/Nikolina Vuković Stipaničev / CROPIX

Mladi Vodičanin, 20-godišnji Toni Juričev, zadobio je teške tjelesne ozljede u huliganskom napadu 15-ak pripadnika navijačke skupine šibenskih Funcuta koji se u ponedjeljak navečer oko 19 sati dogodio na autobusnom kolodvoru u Šibeniku.

Dok je sa svojom djevojkom čekao autobus za Vodice, priča nam njegov otac Dado, Toniju su prišla dva "Funcuta" i počela ga naguravati. Za nekoliko sekundi opkolilo ga je 15-ak mladića njegovih godina, ali i starijih te nekoliko maloljetnika, koji su ga bestijalno iscipelarili.

- Da je moj sin Toni pretučen javila mi je njegova djevojka. Cura je bila sva u šoku i samo mi je rekla da su Tonija napali na kolodvoru i da leži ispred perona. Neka gospođa potom je nazvala Hitnu pomoć i vozilo je brzo došlo. Za 20-ak minuta sa suprugom sam bio u šibenskoj bolnici na Objedinjenom odjelu hitne medicinske pomoći. Toni je zadobio podljeve ispod oba oka, ozljede nosa koju su sanirali s dva šava, potom su mu nakon snimanja konstatirane ozljede ramena i nagnječenje rebara - ispričao nam je Vodičanin Dado Juričev.

PRIVATNI ALBUM

On smatra da je povod ovog napada na njegova sina bila samo činjenica da je Toni navijač Hajduka i pripadnik Torcide.

- Toni je veliki hajdukovac i na svom Instagramu ima slike s navijačkim obilježima Torcide. Pretpostavljam da je to bio povod 'Funcutima' da se obračunaju s mojim sinom. I to na ovakav kukavički način da ih je došlo njih petnaestak. Kao roditelj sam ogorčen, ali i tužan. Šibenik i Vodice su dva susjedna mjesta, imam puno prijatelja iz Šibenika. Ne mogu vjerovati da šibenska mladost može udariti na vodičku. Želim samo kao otac da se više stane na kraj ovom huliganskom ludilu koje vlada u našoj državi, da nijedno dijete više ne nastrada zbog pripadnosti nekom klubu. Prije ovog napada, Toni je bio s djevojkom na njezinom after partyju maturalnog plesa u šibenskom kafiću Stil. Ona je iz Sovlje, maturantica je Ekonomske škole. Nakon toga zaputili su se prema autobusnom kolodvoru i ne sluteći što ih čeka. Tonija su, ponavljam, bestijalno iscipelarili, a djevojku mu, srećom, nisu dirali - ispričao nam je Dado Juričev.

Čuli smo se i s pretučenim Tonijem, koji nam je opisao što mu se dogodilo u Šibeniku.

- S djevojkom sam bio u Stilu na njezinom maturalnom after partyju. Slušali smo i pjevali Hajdukove pjesme, kad mi je na Instagramu stigla prijeteća poruka od jednog šibenskog 'Funcuta' da, kako je on napisao, prestanemo s glupostima. Odgovorio sam da nećemo više pjevati. S djevojkom sam se uputio na kolodvor jer smo imali autobus u 19 sati. Deset minuta prije polaska autobusa, dvoje 'Funcuta', a jedan od njih imao je fantomku, prišli su mi i počeli me naguravati i udarati. Vrlo brzo došlo ih je još 10 do 12, ne sjećam se više - bacili su me na pod i iscipelarili. Iako su bili maskirani, prepoznao sam njih četvoricu, jer su mi i prije prijetili - rekao nam je 20-godišnji Toni Juričev.

Marica Kosor, glasnogovornica PU šibensko-kninske, potvrdila nam je da je policija dobila dojavu o tučnjavi na šibenskom autobusnom kolodvoru oko 19 sati.

- O ovom događaju kriminalističko istraživanje je u tijeku - kratko je rekla Kosor.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 04:31