ZAVRŠIO IZA REŠETAKA

'IMATE MJESEC DANA SA SKUPITE NOVCE, ZNAM GDJE VAM JE DIJETE' Iznuda u Zagrebu: Kamatar terorizirao mladi par, zahtijevao isplatu nepostojećeg duga

 
Ilustracija
 Tea Cimaš / HANZA MEDIA

Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu ispitalo je u petak 43-godišnjaka zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio dva kaznena djela iznude u pokušaju, a dan kasnije protiv njega su pokrenuli i istragu.

Kako sumnjaju, okrivljenik je od 26. lipnja do 8. kolovoza 2017. u Zagrebu pokušao od jednog 31-godišnjaka iznuditi nepostojeći dug u iznosu od 10.000 eura. Na njegov mobitel poslao je deset SMS poruka prijetećeg sadržaja, iako svjestan da od oštećenika nema nikakvih potraživanja.

Od 31-godišnjaka je navodno tražio da mu novac da do 1. kolovoza pri čemu je u SMS porukama navodio kako zna čime se bavi i gdje se kreće, međutim u toj svojoj namjeri nije uspio jer je 31-godišnjak prijetnje prijavio policiji.

Nakon što od njega nije uspio dobiti zatraženi iznos, 43-godišnjak se okomio na njegovu 26-godišnju surpugu. SMS poruku poslao joj je 23. kolovoza te joj je napisao kako mu njezin suprug duguje deset tisuća eura i kako mu piše već dva mjeseca. Potom ju je zatražio da skupi navedeni iznos u roku od mjesec dana i pritom joj prijetio kako zna kada i gdje se kreće njezin suprug i njihovo zajedničko dijete.

Međutim, 43-godišnjak ni u toj svojoj namjeri nije uspio jer je i 26-godišnjakinja događaj prijavila policiji.

Okrivljeniku je u subotu određen istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 15:57