UHIĆEN

INCIDENT U ZAGORJU Pijan prijetio ženi i pucao po dvorištu, policija mu oduzela oružje, streljivo i ručne bombe

 
 PU Krapinsko-zagorska

Zbog prijetnji smrću supruzi te pucnjave iz puške na dvorištu i gospodarskom objektu, lisice na ruke stavljene su 60-godišnjem žitelju zagorskog mjesta Mače. Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, muškarac je kazneno prijavljen za prijetnje i za nedozvoljeno držanje oružja.

Njegov krimen bio je 11. svibnja oko 17 sati kada se u alkoholiziranom stanju posvađao sa suprugom te joj prijetio. Zatim je izašao iz kuće uzevši pušku kako bi ispali nekoliko hitaca. Propucao je i unutrašnjost dvorišnog objekta u koji se sklonio do dolaska policajaca koji su ga uz uporabu sredstava prisile, uhitili.

PU Krapinsko-zagorska

Temeljem sudskog naloga Županijskog suda u Zagrebu, pretražena je obiteljska kuća i objekti koje je privedeni muškarac koristio. U pretresu su pronađeni i oduzeti automatska puška i pištolj te 138 komada raznog streljiva i pet patrona, 368 grama crnog baruta, jedna detonatorska kapsla, dvije ručne bombe, jedan detonirajući štapin crveni dužine 4m i oko 18m sporogorećeg štapina.

PU Krapinsko-zagorska

PU Krapinsko-zagorska

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja 60-godišnjaka je policija predala pritvorskom nadzorniku, a posebno izvješće je dostavljeno nadležnom državnom odvjetništvu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 00:27