BRUTALNI ZLOČIN

Interpol sada traži Đuru i Salvatorea za krvoločno ubojstvo 80-godišnjaka

Privođenje osumnjičenog Todorovića koji je uhićen na graničnom prijelazu Macelj
 CROPIX

Nakon što ih je policija prijavila za kazneno djelo razbojništva sa smrtnom posljedicom, zagrebačko Županijsko državno odvjetništvo, “povisilo” je kvalifikaciju za trojicu osumnjičenika za brutalno premlaćivanje 80-godišnjeg Aleksandra K. te ih sada tereti za najteže kazneno djelo u hrvatskom zakonu - teško ubojstvo.

U istražnom zatvoru u Remetincu je u četvrtak navečer završio Slavko Todorović (53), koji je dva dana ranije pao na Macelju, dok je tjeralica raspisana za dvojicom drugih državljana Srbije koji žive u Beču, Slobodanom Salvatoreom Brauerom (31) te Ivanom Todorovićem zvanim Đuro (48), osobom za koju policija sumnja da je bio kolovođa napada na umirovljenika. Naime, kako je to rekonstruirala policija, trojica muškaraca iz Srbije banula su 6. ožujka na vrata kuće u Savskoj u kojoj su u dva zasebna stana živjeli Aleksandar K. te njegov dvije godine mlađi brat Milan.

Došli su upravo kod Milana koji je Ivana Todorovića od ranije poznavao kao Đuru te tražili od njega 2000 eura za popravak automobila. Budući da nije imao novca Milan ih je uputio kod svojega brata, koji ih je međutim otjerao ne želeći im dati novac.

Otišli su, međutim dan kasnije u ranim jutarnjim satima su se vratili. Prvo su došli kod Milana, a da bi zatim Slavko Todorović ostao s Milanom u stanu, a “Đuro” i Brauer su otišli u stan kod Aleksandra gdje su ga jedan sat mučili, pretukli ga i navodno mu uzeli nepoznati iznos novca. Čitavo to vrijeme Milan nije znao što se događa u susjednome stanu, a Slavko Todorović mu je branio da ide pogledati. Oko 1.30 ujutro “Đuro” i Brauer su izašli iz bratovoga stana kao da se ništa nije dogodilo i rekli da odlaze, te su sva trojica sjela u auto i otišla.

Milan je otišao u bratov stan, međutim našao je brata u jako teškom stanju s višestrukim ozljedama opasnim po život. Nepuna četiri mjeseca kasnije Aleksandar K. je od zadobivenih ozljeda i preminuo. Za kazneno djelo teškoga ubojstva zapriječena je kazna od 40 godina zatvora.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 20:51