GNJUSNA NEDJELA

Iračanin i Afganistanac prijavljeni za silovanja

 Nikša Stipaničev / CROPIX

Zbog kaznenih djela protiv spolne slobode točnije silovanja i pokušaja silovanja, dvojica stranaca u Republici Hrvatskoj završila su pod lupom policije.

I dok se protiv 38-godišnjeg državljanina Iraka, inače tražitelja azila, već istraga okončala i protiv njega je danas podignula optužnica, maloljetni državljanin Afganistana se tek suočio s kaznenom prijavom te mu je sudac istrage Županijskog suda odredio jednomjesečni istražni zatvor.

Protiv Iračanina, velikogoričko je Županijsko državno odvjetništvo podignulo optužnicu zbog silovanja i pokušaja silovanja, a ako mu se i sudskim putem dokaže krivnja, prijeti mu višegodišnji zatvor.

Prema optužnici, gnjusna (ne)djela dogodila su se, prema tvrdnjama njegove žrtve, 16. siječnja te u noći sa 17. na 18. siječnja ove godine. Mlada Iračanka je nakon drugog nasrtaja o svemu odlučila obavijestiti policiju i potražiti pomoć, a Iračanin će pravomoćnost sudskog postupka dočekati iza rešetaka remetinečkog zatvora.

Sudac, pak, za mladež Županijskog suda u Velikoj Gorici proveo je dokaznu radnju prvog ispitivanja uhićenog 16-godišnjeg Afganistanca zbog sumnje da je silovao jednu djevojku. Doneseno je rješenje o provođenju pripremnog postupka te mu je zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke određeno 30 dana pritvora.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 18:50