SLUČAJ ŠKRINJA

ISPOVIJEST KĆERI SMILJANE SRNEC Majci joj sude za ubojstvo sestre Jasmine, čije je tijelo ona sa zaručnikom pronašla u škrinji: 'Obitelj je lagala!'

Smiljana Srnec i Katarina Dominić
 Željko Hajdinjak / Robert Fajt / Hanza Media

Mjesecima nakon šokantnog slučaja smrti Jasmine Dominić, čiji je leš 16. veljače 2019. pronađen u zamrzivaču obiteljske kuće u Palovcu, očekivalo se da će njena sestra Smiljana Srnec, osumnjičena za ubojstvo, na posljednjem ročištu na Županijskom sudu u Varaždinu razjasniti misterij Jasminine smrti.

No, to se nije dogodilo jer je svjedočenje odgođeno. Smiljanina kćer, Katarina Dominić Srnec (23), kazala je za 24sata da je naivan onaj koji misli da će se prava istina otkriti.

- Više nikome ne vjerujem, izgubila sam povjerenje u sve odrasle. Previše se lagalo, obitelj je lagala, sve se okrenulo - kazala je Katarina koja je sa zaručnikom Davidom Balentom pronašla Jasminino tijelo u zamrzivaču.

- Tu je bilo toliko laži. Teško je, teško se držati, ali moram. Kad sve ovo završi, moći ću pričati. Sad je teško - kazala je.

Rekla je i da mora biti psihički jaka zbog mlađih sestara jer se mora brinuti o njima. Katarina je, naime, odbila blagodat nesvjedočenja kako bi objasnila zbog čega su, nakon toliko godina, išli otvarati zamrzivač.

Podsjetimo, tijelo Jasimne Dominić gotovo je dva desetljeća ležalo u zamrzivaču pod stubištem u obiteljskoj kući u Palovcu. Tužiteljstvo smatra da je Jasminu netko zatukao tupim predmetom, omotao ju u vreće i nagurao u zamrzivač, a za taj čin optužena je njezina sestra Smiljana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 17:00