LAŽNA NADA

ISPOVIJEST ŽRTVE FATALNE LJUBE IZ OKOLICE BJELOVARA Opljačkani Željko: 'Onako mamuran ustajem i vidim da sam gol! Hlače su mi bile skinute...'

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 07.02.2019. u 00:00

Zagreb, 270712.
Ilustracija za placanje kunama.
Foto: Neja Markicevic / CROPIX
Neja Markičević / CROPIX

Ilustracija

- Nisam cijelu cigaretu spušio, tri puta sam gutnuo kave. Već sam osjetio mamurluk. Jedino što sam stigao reći je 'ja sam gotov, ja sam gotov'. Ništa nisam drugo niti znao niti išta. U tom momentu ona ustaje, hvata me za ruku i kaže 'brzo u sobu'.

Tako svoje iskustvo s Ljubom Š.J., koju su neki prozvali Crnom udovicom, a o kojoj su se mediji ovih dana raspisali, opisuje Željko Tisanić u razgovoru za RTL.

Naime, ova 67-godišnjakinja z okolice Bjelovara zvala bi muškarce k sebi, kuhala bi im kavu, a nakon što bi u nju umjesto šećera dodavala tablete za spavanje, omamljene bi muškarce opljačkala. Zato je i prozvana Crnom udovicom.

Kad se Željko onesvijestio, prevarantica mu je iz džepa uzela oko 2.500 kuna mirovine koju je upravo bio podigao. Kad je ponovno došao k sebi, nije mu bilo jasno što se dogodilo.

- Onako mamuran ustajem i vidim da sam gol. Hlače su mi bile skinute, gaćice sam imao. Dosta je to mudro izvedeno. Ja mislim da je to obiteljski kriminalitet, kazao je Željko.

Što se događalo dok je spavao, ne zna. Nadu, kako mu se lažno predstavila, upoznao je kad ga je jednog dana nazvala telefonom i pozvala na kavu. Željko tvrdi da je nikada prije nije vidio, niti je ikada tražio broj neke žene za druženje, no na kavu je ipak otišao jer je određene nade imao.

Nakon što je shvatio da je opljačkan, pozvao je policiju koja je ubrzo uhitila ženu, a Općinski sud u Bjelovaru nedavno joj je nepravomoćno zbog krađe Željka izrekao i zatvorsku kaznu u trajanju od godinu i pol. U protekle dvije godine na ovaj način je, prema optužnici, prevarila ukupno šestoricu muškaraca i ukrala im više od sedam tisuća kuna, a za te slučajeve suđenje joj još nije okončano. Muškarce je mamila oglasom na - teletekstu.

Lijepih riječi za nju nemaju ni u njezinom selu u okolici Bjelovara.

- Kao osoba jako loša. Uzima, krade i tako. I laže ljudima, ne znam kako bih vam objasnio. Jako se bavi s tim kriminalom', kazao je Ante iz Pavlovca za RTL.

Prvi je o fatalnoj Ljubi priču objavio portal Bjelovar live, koji navodi da joj je Željko bio posljednja žrtva te da, kako se čini, jednostavno nije imao sreće, s obzirom da joj se, u vrijeme kada su se upoznali, već sudilo, ali je bila puštena da se brani sa slobode.

Gotovo nevjerojatna priča o Ljubi započela je koncem 2017. godine. Nekoliko muškaraca tada je Policijskoj upravi bjelovarsko-bilogorskoj prijavilo da ih je omamila pićem i zatim okrala. Način na koji je činila, ispričali su policiji i zatim Državnom odvjetništvu, bio je vrlo zanimljiv.

Konkretno, Ljuba je u listopadu i studenom 2017. godine na teletekstu jedne nacionalne TV kuće objavila oglas u kojem je pisalo da ženska osoba traži druženje s muškarcem. U oglas je stavila svoj broj mobitela, a nije trebala dugo čekati da joj se počnu javljati napaljeni muškarci koje je nakon uzajamnog dogovora srdačno dočekivala u jednoj kući u Garešnici.

Prvo im je kuhala cappuccino u koje je krišom stavljala nepoznato omamljujuće sredstvo te im vjerojatno lagala da će se neka mlađa dama, vjerojatno njezina kći, svakog trena ukazati na vratima. Nakon što bi muškarci nestrpljivo ispijali cappuccino i začas bili ošamućeni i nemoćni, okrivljena im je krala novac. Kako bi izbrisala sve tragove o komunikaciji, iz mobitela im je čak brisala sve dolazne i odlazne pozive te poruke koje su razmjenjivali.

Četvorici naivaca je uspjela ukrasti ukupno 7.280,00 kuna, kod petog nije pronašla ni lipe, a šesti je sumnjičavo odbio piće i na vrijeme pobjegao iz kuće.

Svih šest muškaraca koji su se dali namamiti u Ljubino 'ljubavno gnijezdo' mlađi su od okrivljene, a jedan od njih je nakon odlaska od nje omamljen automobilom dva puta sletio s ceste pri čemu je ozlijeđen, piše Bjelovar live.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo