TKO JE UBOJICA?

ISTRAGA BRUTALNOG UBOJSTVA U SLIJEPOJ ULICI Policija i pet dana nakon smaknuća Karmelina Fistanića s istim intenzitetom radi na slučaju

 Nikola Vilić / Facebook / Hanza Media

Pet dana nakon smaknuća Karmelina Fistanića (38) na Jadranskoj magistrali u Omišu kraj skretanja za Brzet policija i dalje s jednakim intenzitetom radi na zločinu u kojem ništa nisu prepustili slučaju. Istu večer nakon ubojstva 15-ak policajaca pretraživalo je šire područje za slučaj da je ubojica ostavio motocikl i pobjegao s drugim vozilom, piše Slobodna Dalmacija.

Ekipu je predvodio Stipan Skejić, voditelj Odjela za potrage, iskusni operativac, nedavno nagrađen zahvalnicom američkog veleposlanstva za jednu od uspješnih potraga prošlog ljeta.

Uz korištenje sve raspoložive tehnike za noćne potrage pregledan je svaki grm i napušteni objekt u kojem se moglo napraviti improvizirano sklonište za ostavljeni motocikl. Iscrpljujuća akcija je trajala satima, pogotovo na području Brzeta zbog ruševina starih kuća i zapuštenog prostora nekadašnje tvornice cementa, ali je bila bezuspješna.

Jedini materijalni trag koji ih može dovesti do ubojice su čahure i zrna pištolja kalibra 7,65, vjerojatno marke Crvena zastava Škorpion, kojim je Karmelino Fistanić ubijen.

Počinitelj mu je prišao sa stražnje lijeve strane na motociklu i pogodio ga u glavu i vrat kroz poluotvoreni prozor volkswagena pola sa šest metaka dok je sjedio na vozačkom mjestu. Nakon svakog zločina od policije se očekuje da se uhiti počinitelj, a kod ovakvog smaknuća na javnom mjestu usred dana pritisak na njih je pojačan do krajnje granice.

Upravo stoga je u Omišu svakodnevno Ante Matković, načelnik Sektora kriminalističke policije PU splitsko-dalmatinske koji s Ivicom Buzovom, voditeljem Službe općeg kriminaliteta rukovodi i nadzire svaki korak operativaca. U subotu je priveden u postaju i Omišanin N.P. (28) koji ima dva motocikla od kojih je jedan odgovarao bojama onome na kojem je bio ubojica.

Kako ima dosje, u kojem je i razbojništvo počinjeno na motociklu prije osam godina, policajci su se njega sjetili među prvima kao mogućeg osumnjičenoga. Utvrdilo se međutim kako je taj crno crveni motocikl prodao otprije par mjeseci, a osim toga ima i alibi za vrijeme ubojstva.

Iz razgovora s osobama bliskima Karmelinu Fistaniću policija za sada nema dovoljno čvrst motiv koji bi im pomogao usmjeriti istragu. Nitko ne zna ni za ikakve prijetnje koje je možda dobivao.

Osim tih, imaju i izjave brojnih svjedoka s kojima su razgovarali proteklih dana. Neke dobivene spoznaje inspektori uzimaju s rezervom te nije isključeno da će pojedine osobe ponovno proći novi krug intenzivnijeg ispitivanja.

Spominje se dug bivšeg poslovnog partnera, zatim ljubomora, a u konačnici su isplivale i priče o kamatarima kojima je Karmelino bio navodno dužan. Zbog njegove fizičke snage i prijeke naravi, pogotovo kada bi popio, uglavnom su svi s njim izbjegavali otvorene sukobe, piše Slobodna Dalmacija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 05:25