ŠOK KOD LABINA

IZ MORA U ISTRI IZVUČENO TIJELO POLJSKOG RONIOCA KOJI JE NESTAO JOŠ 2013.? O pronalasku tijela obavijestio ih je Čeh koji je ronio na dubini od 50 m

 Srdjan Vrancic / CROPIX

Ronioci specijalne policije jučer su iz mora kod Svete Marine, u blizini Labina, izvukli tijelo nepoznatog muškarca koje je potom prevezeno na Odjel patologije pulske Opće bolnice radi obavljanja obdukcije i utvrđivanja identiteta, javlja Glas Istre.

Od glasnogovornice Policijske uprave istarske Nataše Vitasović doznaje se da je policiju još prije nekoliko mjeseci jedan češki ronilac obavijestio da je u moru, na dubini od 50 metara, uočio ostatke ljudskog tijela i dijelove ronilačke opreme.

Policijski ronioci u nekoliko su navrata pregledavali podmorje kod Svete Marine, ali do jučer nisu imali uspjeha u pronalasku tijela.

Iako identitet ronioca još nije formalno utvrđen, doznaju da je moguće da se radi o poljskom roniocu koji je u moru na ovom području nestao još 2013. godine.

Portal 24 sata neslužbeno doznaje da bi moglo se raditi o Adamu Beniaminu Wrobelu, rođenim 1966. godine.

U rujnu 2013. pokrenuta je sveobuhvatna potraga za poljskim roniocem koji je nestao tijekom ronjenja u blizini autokampa Sveta Marina. Krenuo je roniti samostalno opremljen bocom kisika zapremine sedam litara, u crno – plavom ronilačkom odijelu i s pojasom za brzo izranjanje.

Budući da je na toj poziciji ronio sam, njegovi prijatelji, također poljski državljani, čekali su da se pojavi na površini, ali to se nije dogodilo u predviđenom vremenu. Njegov nestanak na recepciji autokampa prijavili su tek u 16,30 sati, kada je i pokrenuta akcija traganja.

Na mjestu zarona podmorsko tlo strmo pada u dubinu do 50 metara, a prisutne su i jake morske struje koje su uz jaki sjevero – istočni vjetar dodatno otežavale uvjete potrage.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 18:25