KAZNENO PRIJAVLJEN

IZA REŠETAKA ZAVRŠIO 69-GODIŠNJI PIROMAN Montirao zapaljivu napravu i podmetnuo požar u blizini kuća i trgovačkog centra Supernova

 
Ilustracija
 Nikša Stipaničev / CROPIX

U Odjelu općeg kriminaliteta PU šibensko-kninske dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 69-godišnjakom Šibenčaninom osumnjičenim za dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.

Osumnjičeni je u srijedu, 27. lipnja oko 15.40 sati u Šibeniku u Ulici Put Vida, s unaprijed stvorenom namjerom da izazove požar i time dovede u opasnost živote i imovinu ljudi, u svojoj garaži montirao zapaljivu napravu. Napravu je potom zapalio upaljačem i bacio preko ceste u susjednu parcelu zaraslu niskim raslinjem i makijom, gdje se uslijed jakog sjevernog vjetra rasplamsao požar u blizini kuća i trgovačkom centra u gradskoj četvrti Njivice.

Odmah po zaprimljenoj dojavi u 15,47 sati, na mjestu požara su intervenirali vatrogasci i protupožarni zrakoplov, a požar je ugašen u 18 sati. Opožarena površina je oko tisuću kvadratnih metara, a nastala šteta će se naknadno utvrditi.

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju osumnjičeni je, uz kaznenu prijavu, predan pritvorskom nadzorniku ove Policijske uprave.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 18:33