OČEVID U TIJEKU

IZBIO POŽAR U CENTRU ZAGREBA U podrumskim prostorijama gorjela arhivska građa, vatru je gasio 21 vatrogasac

 
Ilustracija
 Biljana Blivajs / CROPIX

Ugašen je požar koji je u ponedjeljak ujutro buknuo u podrumu dviju zgrada u Rockefellerovoj u Zagrebu, u kojima je, među ostalim, Zavod za javno zdravstvo i Imunološki zavod, a vatra je zahvatila arhivsko gradivo i uređaje za omekšavanje vode, vatrogasci dogašavaju vatra i za sada se ne zna što je izazvalo požar.

Prema priopćenju gradskog Ureda za upravljanje u hitnim situacijama, u 4,51 sat zagrebačka Javna vatrogasna postrojba zaprimila je obavijest o požaru na adresi Rockefellerova 2. Iz još neutvrđenih razloga gorjeli su podrumski prostori u kojima se nalazi arhivska građa i uređaji za omekšavanje vode, a za koje još nije utvrđen stupanj oštećenja.

Obilaskom podrumskih prostorija na adresi Rockefellerova 7 uočeno je da i tu gori arhivsko gradivo. U gašenju požara sudjelovao je 21 vatrogasac i šest vatrogasnih vozila.

Požari na obje adrese su ugašeni, a u tijeku su postupci raskapanja i dogašivanja. Na terenu se osim policije i vatrogasaca, nalazi i dežurni tim Ureda za upravljanje u hitnim situacijama, a uzrok požara biti će poznat nakon policijskog očevida, navodi se u priopćenju.

Hrvatski zavod za javno zdravstvo je smješten u na broju 7 Rockefellerove, a na broju 2 je, među ostalim, Epidemiološka ambulanta i Imunološki zavod.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 19:29