DRAMA

IZGORIO GLISER KOD ZLARINA, VLASNIK I JEDINI PUTNIK SKOČIO U MORE Otplivao je do obale i spasio se

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 08.07.2018. u 10:37

Zadar, 090518.
Na Liburnskoj obali u Zadru kod Postaje pomorske policije uplovlovilo je sluzbeno plovilo P 204 Skabrnja, s posadom, koja je sudjelovala u medjunarodnoj operaciju Poseidon sea na podrucju istocnog Sredozemlja. Plovilo su docekali nacelnik PU zadarske Anton Drazina, voditelj Sluzbe za pomorsku i aerodromsku policiju Uprave za granicu Ravnateljstva policije Mladen Novoselec i casnik za vezu Maksimiljan Suric.
Foto: Jure Miskovic / CROPIX
Jure Miskovic / Ilustracija / CROPIX

Kod otoka Zlarina u subotu navečer je u potpunosti izgorio te potonuo gliser, hrvatski državljanin kao jedini njegov putnik i vlasnik plovila spasio se iskakanjem u more, a nije zabilježeno onečišćenje mora.

Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture u nedjelju je priopćilo kako je Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) jučer oko 18,20 sati zaprimila poziv pogibelji od očevidca koji je dojavio o požaru na gliseru, na poziciji otočića Vela Sestrica.

Pokrenuta je spasilačka akcija u koordinaciji s Lučkom kapetanijom Šibenik, a u akciju su angažirani i pripadnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva Zlarin i Javne vatrogasne postrojbe Šibenik, koji su po dolasku odmah počeli s gašenjem požara, no gliser je u 19,15 sati u potpunosti izgorio te i potonuo na mjestu nesreće, bez žrtava i ozlijeđenih.

U trenutku izbijanja požara na gliseru dužine devet metara boravio je samo vlasnik plovila, hrvatski državljanin koji se spasio iskakanjem u more i plivanjem do obližnje obale.

Gliser je u trenutku potonuća u spremniku sadržavao oko 70 litara benzina, koji trenutno nije iscurio u more, a u Ministarstvu kažu kako nije zabilježeno onečišćenje mora i morskog okoliša, pri čemu potonula olupina ne predstavlja opasnost za odvijanje pomorskog prometa. Na vlasniku glisera je da snosi troškove izvlačenja olupine s morskoga dna i tegljenja na sigurno.

Lučka kapetanija Šibenik provodi očevid o uzrocima ove pomorske nesreće.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo