VATRENI NIZ

IZGORIO NOĆNI KLUB NA JARUNU 'Sjećam se kad je otvoren lani. Bile su tu kolone skupih auta, pravo cirkusiranje, o odabiru glazbe da i ne govorim'

 Srđan Vrančić / HANZA MEDIA

Nakon poduljeg zatišja na zagrebačkom jezeru Jarun opet je gorjelo. U četvrtak oko tri sata poslije ponoći vatra je buknula u Aleji Matije Ljubeka, na prizemnici u kojoj je smješten noćni klub Circus.

Zagrebački vatrogasci odmah su se nakon dojave uhvatili u koštac s buktinjom koja je probila krovište ugostiteljskog objekta.

Klub ne radi

Dok se čekaju rezultati policijskog očevida kako bi se utvrdio uzrok požara u klubu koji je na jarunskoj noćnoj sceni opstao samo godinu dana i posljednjih nekoliko tjedana ne radi, u oči upada podatak da je njegovo rušenje predviđeno do kraja ovog mjeseca.

Kako je za T portal početkom mjeseca objasnio Denis Vukoja, stručni suradnik za odnose s javnošću u ustanovi Upravljanje sportskim objektima Grada Zagreba, motiv rušenja je činjenica da se radi na osiguranju neometanog kretanja biciklista, rolera te pješaka u sklopu SRC-a Jarun. Naime, klub Circus, nekadašnji Lake City, na trasi je za koju su planirani milijunski radovi - gradnja rolersko-biciklističke staze od pola kilometra s oborinskom odvodnjom i javnom rasvjetom.

- Kako naše zgrade gledaju prema dijelu jezera gdje se nalazi taj klub, čuli smo vatrogasce koji su protutnjali kraj nas. U daljini su se vidjeli narančasti plamičci i dim. S radovima oko jezera se pretjeruje, a mir šetača i obližnjih stanara nitko od ugostitelja ne poštuje. Sjećam se kad je Circus otvoren u ljeto prošle godine.

Bile su tu kolone skupocjenih automobila. Pravo cirkusiranje. A o odabiru glazbe da i ne govorim. Ne kažem da treba slušati klasiku, ali za sve postoje granice. No, ovdje decibeli trešte - rekla je za Jutarnji list jedna od ogorčenih stanarki koja živi u neposrednoj blizini jezera.

Serija požara

Područje jarunskog jezera na glasu je kao ugostiteljima atraktivna lokacija na kojoj se obrću velike svote uz mimimalna ulaganja. Svaki put kad na Aveniji Matije Ljubeka izbije požar, odmah se bacaju sumnje da netko nekome smeta i da ga se želi otjerati.

Podsjetimo, prije točno deset godina vatra je progutala jarunski restoran Som Jura, a šteta je bila procijenjena na više od 200 tisuća eura.

U travnju 2009. požar je zahvatio i popularni restoran Lido, a u svibnju 2012. vatra je poharala, također u gluho doba noći, i popularni kafić Macao. “Vatreno” je bilo i u kolovozu 2014., kada je izgorio Ray Grill Club. Noćni klub Deep diver također je do temelja progutao požar koji je izbio pod okriljem noći u ožujku 2015. godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. ožujak 2024 08:19