SUD U ZAGREBU

IZNENADAN PREOKRET U POSTUPKU PROTIV IGORA TUDORA Nogometni sudac povukao tužbu, Tudor je odmah pravomoćno oslobođen: 'Super je sve prošlo!'

 Željko Puhovski / CROPIX

Svjedočenjem Igora Tudora, trenera splitskog Hajduka na Općinskom građanskom sudu u Zagrebu trebao je biti nastavljen postupak povodom privatne tužbe za naknadu štete koju je protiv Tudora inicirao nogometni sudac Fran Jović.

No na sudskom ročištu, Jovićev odvjetnik je povukao tužbu i odrekao se tužbenog zahtjeva, a s time se složio i Tudorov odvjetnik Saša Pavličić - Bekić, ujedno i bivši disciplinski sudac, rekavši da neće potraživati troškove sudskog postupka pritom se odričući prava na žalbu. Pa je tako Tudor odmah i pravomoćno oslobođen u postupku.

Okidač za tužbu je Tudorova izjava koju je dao još kao trener Galatasaraya kada su ga hrvatski novinari upitali hoće li prvak Hrvatske biti Rijeka ili Dinamo, a on im je na to odgovorio kako će u slučaju neizvjesne završnice prvak biti zagrebački klub zbog toga što su tu "raznorazni Matoci, Jovići, Conjari..." pritom misleći na suce HNL-a.

Navedena izjava osim Joviću, zasmetala je i Daliboru Conjaru pa su obojica Tudora prvo kazneno (pro)gonili za klevetu na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu tvrdeći da im je povrijeđena čast i ugled, međutim, nakon provedene rasprave Tudor je u tom slučaju i pravomoćno oslobođen krivnje prošle godine. Ali se Jović nastavio sporiti s aktualnim trenerom Hajduka u parničnom postupku.

Nakon ročišta Tudor je rekao okupljenim novinarima: Super je sve prošlo. Idemo dalje.

A Tudorov odvjetnik je na upit odakle iznenadan preokret kazao: "Vjerujem da su shvatili da nisu u pravu."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 06:01