NEOČEKIVANO PRIZNANJE

IZNENAĐENJE ZA ZAGREBAČKU POLICIJU Ušetao u postaju i otvorio dušu: 'Ja sam onaj kojeg tražite dva mjeseca, trebao mi je taj novac za alimentaciju'

 
Ilustracija
 Željko Puhovski / CROPIX

Zagrebačka policija dovršila je, kako su danas izvijestili, kriminalističko istraživanje nad 29-godišnjim muškarcem zbog osnovane sumnje da je sredinom srpnja ove godine u Palmotićevoj ulici u centru Zagreba, uz prijetnju nožem 21-godišnjakinji, opljačkao 3.000 kuna iz tvrtke u kojoj je radila.

'Sumnja se da je 12. srpnja 2019. godine u večernjim satima osumnjičeni ušao u poduzeće i kada se uvjerio da nema nikoga osim 21-godišnje zaposlenice, iz džepa izvadio nož i zaprijetio joj da mu da novce. Materijalna šteta pričinjena ovim kaznenim djelom iznosi 3000 kuna', priopćila je policija, koja je osumnjičenog muškarca predala pritvorskom nadzorniku dok je protiv njega podneseno posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

Kako neslužbeno doznajemo, osumnjičeni mladić, Igor T., sam se prije nekoliko dana prijavio policiji.

Inače, policija je nakon ovog razbojništva tragala za nepoznatom osobom jer na temelju izuzetih snimki video nadzora objekta, radi se o Solariju, nisu mogli identificirati počinitelja, budući da su mu glava i lice bili prekriveni kapuljačom. No, Igor T. je na koncu sam došao u policiju i priznao da je on opljačkao Solarij. Navodno je rekao da mu je hitno trebao novac kako bi platio alimentaciju.

S obzirom da od ranije ima evidenciju za slična kaznena djela, nadležni sudac istrage mu je odredio jednomjesečni istražni zatvor.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 19:53