NASILJE USRED ZAGREBA

IZVADIO JE MOBITEL IZ DŽEPA, A ONDA JE USLIJEDILO POMRAČENJE UMA! Nesretni Stjepan leži u bolnici sa slomljenom čeljusti i lubanjom, ima amneziju

 

Radnik Čistoće Zagrebačkog holdinga Stjepan M. (45), koji je jučer specijalnim usisavačem čistio ulice, završio je u bolnici s teškim ozljedama nakon što ga je u Preradovićevoj ulici oko 11 sati pretukao radnik koji je na obližnjoj zgradi izvodio radove.

Između radnika Čistoće, čiji je zadatak bio očistiti međuprostor između kanti za otpad, te građevinara, kako smo doznali na mjestu događaja, najprije je izbila svađa zbog navodno nepropisno parkiranog teretnog vozila građevinske tvrtke koje je tamo trebalo iskrcati građevinski materijal. Radnik Čistoće, kako neslužbeno doznajemo, nakon svađe s građevinskim radnikom zaprijetio je da će nepropisno iskrcavanje materijala slikati mobitelom, nakon čega ga je građevinac fizički napao.

Priveden

Nije poznato kako se točno napad odvio, međutim izvjesno je da je Stjepan M. u napadu teško ozlijeđen. Naime, navodno je zadobio puknuće lubanje i čeljusti te teški potres mozga, a od zadobivenih ozljeda doživio je totalnu amneziju te se u bolnici ničega nije mogao sjetiti. Policija je dojavu o napadu zadobila oko 11.15 sati te su na mjesto događaja odmah uputili ophodnju, a kad su vidjeli u kakvom je stanju Stjepan M., odmah su pozvali i kola Hitne pomoći koja su ga prevezla u bolnicu.

Kako smo čuli od očevidaca, Stjepan M. je nakon napada ostao ležati na tlu te je u nekoliko navrata povraćao, što je očevicima, a kasnije i ekipi Hitne pomoći, ukazalo na to da su ozljede prilično teške usprkos činjenici da nekih vidljivih tragova ozljeda, navodno, nije imao. Na mjestu događaja, koje je ubrzo policija ogradila trakom za očevid, ostale su ležati sunčane naočale i kapa koje su Stjepanu M. pale s glave prilikom napada. Napadača je policija također zatekla na mjestu napada te je priveden u 1. policijsku postaju na kriminalističko istraživanje, a prilikom privođenja nije pružao otpor.

Bez mrlje u karijeri

Stjepan M. je nakon napada prevezen u KB Sestre milosrdnice i smješten je na Odjel intenzivne njege, a osim njegove supruge, posjetila ga je i predsjednica Uprave Zagrebačkog holdinga Ana Stojić Deban te predstavnici Čistoće. “Najoštrije osuđujemo napad na našega kolegu te se nadamo njegovu uspješnom oporavku.

Zagreb, 260619.
U ulici Petra Prereadovica kod kucnog broja 14 pretucen je radnik Cistoce. 
Ocevid u tijeku.
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
Ronald Goršić / CROPIX

Odmah po zaprimanju obavijesti o incidentu koji se dogodio posjetili smo ga u KB-u Sestre milosrdnice te obitelji ponudili svu potrebnu pomoć. Od nadležnih tijela kaznenoga progona očekujemo brzu i pravičnu reakciju”, poručili su iz Ureda uprave Zagrebačkog holdinga. Također, kako doznajemo, Stjepan M. je u Holdingu zaposlen već 20 godina i nije bilo nikakvih pritužbi na njegov rad.

Ovisno o zaključcima liječnika o krajnjoj kvalifikaciji ozljeda Stjepana M., policija napadača može prijaviti za nanošenje teških tjelesnih ozljeda ili pak za nanošenje posebno teške tjelesne ozljede. Ova druga kvalifikacija pak vezana je uz to je li Stjepanu M. premlaćivanjem bio ugrožen život te hoće li od ozljeđivanja trpjeti kakve trajne posljedice. Za tešku tjelesnu ozljedu zakon predviđa kaznu od šest mjeseci do pet godina zatvora, a za posebno tešku tjelesnu ozljedu od 1 do 8 godina zatvora. Dovršetak kriminalističke istrage, odnosno podnošenje kaznene prijave očekuje su danas ili najkasnije sutra.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 12:49