SLOŽILA SE SLAGALICA STRAVE

Jarun: Izmasakrirani leš je srpski kriminalac Cvetko Simić!

 Ranko Šuvar/CROPIX

ZAGREB - Izmasakrirani leš pronađen prekjučer u zagrebačkom jezeru Jarun, srpski je kriminalac Cvetko Simić.

Kako doznajemo, policija je do identiteta ubijenog došla DNA analizom u MUP-ovom centru za kriminalistička vještačenja “Ivan Vučetić”. Cvetko Simić više puta je identificiran od MUP-a Srbije zbog krijumčarenja droge, s čime se povezuje i njegovo ubojstvo.

Izvori Jutarnjeg vjeruju da je riječ o osveti narko mafije za propali posao, a način na koji je Simić ubijen i potom dekapitiran upućuje na neku od etničkih mafija koje se brutalno obračunavaju s izdajnicima.

Simić je navodno pripadao skupini krijumčara droge koju predvodi Luka Bojović, jedan od vodećih ljudi u srpskoj mafiji, koji se dovodio i u vezu s zemusnki klanom te s likvidacijom Srđana Miranovića, kuma Sretena Jocića.

Budući da je ubijeni Simić dekapitiran, i da su mu odrezani udovi, otpala je mogućnost identifikacije leša po standardnim forenzičkim metodama: otiscima zubiju ili prstiju. Stoga je upotrebljenja DNA analiza, na osnovu pohranjenih 10-ak tisuća uzoraka DNA kojima raspolaže baza podataka u centru “Ivan Vučetić”.

Centar za kriminalistička vještačenja godišnje obavi 15 tisuća analiza DNA. Identificiranje Cvetka Simića izmasakriranog do neprepoznatljivosti, obavljeno je u rekordno kratkom roku, nakon samo jednog dana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 18:26