StoryEditor
ODMAH UHIĆEN

JE LI OVO DOSAD NAJTEŽA KAZNA? Divljak na cesti pijan i bez vozačke udario pješakinju, pa pobjegao s mjesta nesreće, prijeti mu drastična kazna

 
 Zeljko Hajdinjak / CROPIX

Izgleda da će pasti novi rekord: muškarcu (49) koji je pijan udario pješakinju i pobjegao s mjesta nesreće prijeti kazna od čak 91.700 kuna, javlja portal Danica.hr.

No, to nije sve. Policija je nakon svih zbrojenih prekršaja navela kako bi mogao ostati bez vozačke na 24 mjeseca te dobiti čak 21 negativni bod. Nakon toga, vozačka će mu se poništiti i morat će iznova polagati vozački ispit.

Vozač je pijan upravljao vozilom u srijedu u 20.50 sati u Varaždinu. Na zebri je naletio na pješakinju (41) u trenutku kad je na semaforu bilo zeleno svjetlo za pješake. Žena je odmah prebačena u bolnicu, a vozač je pobjegao.

Policija ga je vrlo brzo pronašla u Gornjem Kučanu. Bio je u vidno alkoholiziranom stanju, a odbio je puhati te uzimanje krvi i urina.

Tom prilikom ustanovljeno je da je “upravljao vozilom u vrijeme kada mu je vozačka oduzeta, da je istekao rok važenja prometne dozvole, da nema policu osiguranja i da nije u propisanom roku odjavio vozilo”.

Odmah je uhićen. Protiv njega podnijet je optužni prijedlog prekršajnom odjelu Općinskog suda u Varaždinu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. srpanj 2020 05:26