USRED ZAGREBA

JEDAN JE DRŽAO, A DRUGI STRGNUO TORBICU Azilanti napali djevojku na Glavnom kolodvoru

 CROPIX

ZAGREB - Dvojica tražitelja azila J.Y.A.(26) iz Palestine i A.G.(28) iz Alžira završila su u policijskim lisicama jer su u gluho doba noći u petak presreli na ulici djevojku s ciljem da je pokradu.

Kako doznajemo, Palestinac i Alžirac su se oko 45 minuta nakon ponoći muvali oko zgrade Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskoga. Tog je trenutka naišla 29-godišnja Zagrepčanka koja je hodala prema tramvajskoj stanici.

Bez da su joj išta rekli, Palestinac ju je uhvatio s leđa te joj prekrio rukom usta ne bi li joj onemogućio da zatraži pomoć, dok joj je stariji alžirski "turist" s ramena strgnuo torbicu u kojoj su se nalazili dokumenti, novac i mobitel.

Lopovski dvojac se odmah dao u bijeg. Krenuli su trčati prema pothodniku željezničkog kolodvora, a kad su ih ugledali obližnji policajci, sasvim opravdano su ih zaustavili. Tada je ujedno dotrčala i pokradena djevojka koja ih je pokušavala sustići. Zbog krađe "teške" oko 2500 kuna dvojica azilanata su nakon krimininalističkog istraživanja predana pritvorskom nadzorniku. Inače, obojica su u Lijepoj našoj od prošle godine, točnije Palestinac od kolovoza, a Alžirac od svibnja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 02:21