PREKRŠAJ

JEDAN OD NAJIZDAŠNIJIH BANDIĆEVIH DONATORA UHVAĆEN U VOŽNJI POD ZABRANOM Bivši hrvatski golman u problemima sa zakonom

Zagreb, 271018.
Danas je oko 15:40 na Zagorskoj magistrali doslo do sudara izmedju autobusa i osobnog automobila u kojem je poginula jedna osoba. Ocevid je u tijeku.
Na fotografiji: Policija zatvorila promet.
Foto: Tomislav Kristo / CROPIX
Tomislav Kristo / Ilustracija / CROPIX

Ilustracija

Bivši hrvatski golman N. V. (32), čije se ime svojedobno našlo i na listi najvećih donatora Milana Bandića na predsjedničkim izborima, uhvaćen je u prometu kako vozi pod zabranom.

Policajci su mu ispisali optužni prijedlog na koji je on uložio prigovor pa je proveden sudski postupak na Općinskom sudu u Zaprešiću, koji je on, prema mišljenju suda, očito izbjegavao. No, u konačnici ga je sud proglasio krivim te mu izrekao 5000 kuna kazne, ali i novu zaštitnu mjeru zabrane upravljanja vozilima B kategorije šest mjeseci.

Prema presudi, 32-godišnjak je 24. ožujka 2019. u 23.15 sati vozio automobil šibenskih registarskih oznaka po Stepinčevoj ulici u Zaprešiću. Bilo je to u vrijeme dok mu je bila izrečena zabrana upravljanja motornim vozilima, koja je trajala od 7. veljače do 6. svibnja. Za policajca prometne policije koji ga je zatekao u prekršaju bivši se golman ogriješio o članak 28. st. 4 Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Uvidom u policijski sustav policajac je, naime, uočio da se vozač kojeg je zaustavio u prometu već ogriješio o zakon prekršivši članak 199. st. 7. Zakona o sigurnosti prometa na cestama zbog čega je kažnjen s 3000 kuna i tromjesečnom zabranom upravljanja.

Upravo to je bila otegotna okolnost za sud prilikom odmjeravanja visine kazne na posljednjem suđenju, dok je olakotna okolnost bila “činjenica da počinjenim prekršajem nisu nastupile štetne posljedice”.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo