ANEL HADŽIĆ

JEDAN OD VODEĆIH SPLITSKIH NARKOBOSOVA OSUĐEN NA TRI GODINE ZATVORA Kokain, heroin, tablete i dva pištolja držao je u ostavi pored osnovne škole!

 Jakov Prkić / CROPIX

Na tri godine zatvora osuđen je Anel Hadžić (29) zbog držanja radi preprodaje više od dva kilograma heroina, 1,7 kg marihuane, pola kilograma kokaina, 133 tablete MDMA i 31 gram amfetamina u unajmljenoj ostavi na splitskim Brdima u blizini osnovne škole.

Radi se o jednom od vodećih narkobossova s ovog područja, a ovo mu je treći kazneni postupak zbog dilanja.

Na objavu presude na Općinskom sudu u Splitu doveden je s Bilica iz istražnog zatvora koji mu je produljen odlukom sudskog vijeća, javlja Slobodna Dalmacija.

Uhićen je na Veliki četvrtak ove godine, nakon što su policajci tri mjeseca nadzirali kuću u čijem je zadnjem dvorištu bila ostava. Anel živi tri kuće dalje, a ostavu je uzeo u najam od susjeda kojeg poznaje cijeli život za 1500 kuna mjesečno. Kada je policija krenula u akciju, u betonskoj “šupi” površine 7 metara četvornih našli su hrpu droge. Nađena su i dva pištolja Glock i 85 metaka uz kriptirani mobitel.

Nakon njegova uhićenja je Ante Matković, šef kriminalističke policije PU splitsko-dalmatinske, za medije kazao da se radi o jednom od nositelja organiziranog kriminaliteta kada je u pitanju zlouporaba opojnih droga.

Olakotna okolnost

Polovicom lipnja je protiv njega Općinsko državno odvjetništvo u Splitu podiglo optužnicu zbog neovlaštene prodaje i stavljanja u promet opojne droge. Za oružje je procesuiran prekršajno.

Anel H. se nakon privođenja i tijekom istrage branio šutnjom, ali je na glavnoj raspravi odlučio priznati sve što mu se stavlja na teret, piše Slobodna.

- Iskreno mi je žao zbog počinjenog, u cijelosti priznajem navode iz optužnice i ubuduće neće dolaziti do protupravnih djela. Iskreno se kajem, ovim sam naštetio i svojoj obitelji i zaručnici te molim da mi se omogući da božićne blagdane provedem s obitelji - kazao je u svojoj obrani.

Njegovo priznanje kojim je skratio suđenje je sudsko vijeće uzelo kao olakotnu okolnost, stoga mu je izrečena kazna zatvora od tri godine. Produljen mu je istražni zatvor unatoč molbi da blagdane provede u krugu obitelji.

Osim zatvorske kazne, odlučeno je i da optuženi mora platiti i 52.000 kuna sudskih troškova, od čega najveći dio otpada na vještačenja. Anel Hadžić je već osuđen zbog dilanja MDMA na Hvaru tijekom 2017. godine. I tada se pokajao i dobio 11 mjeseci zatvora, koji su zamijenjeni radom za opće dobro.

Nakon što je uhićen u travnju ove godine, za tu kaznu mu je Ured za probaciju Split odobrio odgodu izvršenja. U tijeku mu je postupak za prodaju kokaina u Splitu tijekom 2017. godine. Otprije u dosjeu ima presudu na uvjetnu kaznu od devet mjeseci zatvora uz rok kušnje dvije godine za tešku krađu.

Zastupa ga odvjetnik Vinko Gulišija, kojeg smo pitali je li zadovoljan kaznom koju je dobio njegov klijent.

- Vama je možda niska, ali meni nije. Kada zaprimim pisani primjerak presude žalit ću se na odluku, a tražit ću i ukidanje istražnog zatvora - kazao nam je. Za navedeno kazneno djelo je zapriječena kazna od jedne do 12 godina zatvora.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. travanj 2024 07:01