DILERI ZAVRŠILI IZA REŠETKA

Jednomjesečni istražni zatvor za muškarca i djevojku koji su 'opskrbljivali' drogom posjetitelje glazbenog festivala u Tisnome

Droga koju je policija zaplijenila 30-godišnjem muškarci i 25-godišnjoj djevojci
 MINISTARSTVO UNUTARNJIH POSLOVA

Općinsko državno odvjetništvo (ODO) u Šibeniku donijelo je rješenje o provođenju istrage protiv 30-godišnjeg hrvatskog državljanina i 25-godišnje hrvatske državljanke zbog postojanja osnova sumnje da su počinili kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.

Kako su priopćili iz ODO-a Šibenik, postoji osnova sumnje da su okrivljenici u Tisnom i Murteru prodavali razne vrste opojnih droga posjetiteljima glazbenog festivala, a policijski službenici su kod njih u apartmanu koji su koristili i osobnom automobilu pronašli i oduzeli 580 komada tableta opojne droge ecstasy, 484,8 grama o marihuane, 487,5 grama hašiša, 98,1 grama kokaina, 93,6 grama droge ketamina, 31,2 grama speeda i 62,4 grama droge MDMA, sve zapakirano u manje paketiće.

Nakon ispitivanja osumnjičenika, Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku podnijelo je sucu istrage Županijskog suda u Šibeniku prijedlog za određivanje istražnog zatvora što je sudac istrage prihvatio i odredio jednomjesečni istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Inače, kao što smo izvještavali o ovom slučaju, policijski službenici Odjela kriminaliteta droga zatekli su ovaj dilerski dvojac u 'rent-a-car' automobilu slovenskih registracija u Tisnome, na ulazu u kamp 'Garden festivala' u subotu navečer i to u trenutku kad je od njih drogu pokušao kupiti 21-godišnji Izraelac.

Policijskom pretragom apartmana u Murteru, uz pomoć psa Arija, pronađeno je 'brdo' različitih opojnih sredstava. Uz drogu, policija je dilerima oduzela 50 tisuća kuna, 600 eura i 20 funti, koje su zaradili prodajom droge.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 01:41