ANTE BIUK NA METI PRAVOSUĐA

'JE**M TI MAJKU, TI ŽIVIŠ KAO GROF, A JA SE PATIM. UBIT ĆU TE!' Podignuta optužnica protiv donedavnog natjecatelja Big Brothera, prijeti mu 12 godina

Ante Biuk
 RTL

Županijsko državno odvjetništvo u Splitu podiglo je optužnicu protiv 41-godišnjeg Ante Biuka iz Ogorja, bivšeg stanovnika Big Brother kuće iz koje je izbačen 25. ožujka odlukom produkcije RTL-a, piše Slobodna Dalmacija.

Biuk je optužen za kvalificirani oblik razbojništva te mu prijeti od tri do dvanaest godina zatvora, ako mu se dokaže krivnja.

Kvalificirani oblik razbojništva se smatra razbojništvom u kojem je upotrijebljeno oružje ili opasno oruđe te ako je pribavljena znatna materijalna korist.

Da toga u Biukovom slučaju nije bilo, predmetom bi se bavilo Općinsko, a ne Županijsko državno odvjetništvo, a i zaprijećena kazna zatvora bi bila manja. Jer, opasno oruđe i oružje se ne mora i upotrijebiti da bi se počinio kvalificirani oblik razbojništva.

Desetak dana prije ulaska u BB show Biuka je prijavio njegov susjed, umirovljenik Mijo R. (84) navodeći da mu je Biuk u gluho doba noći oko tri i pol sata poslije ponoći lupao na kućna vrata te je držeći pušku M48 u ruci vikao: "Je... ti majku, ti živiš ka grof, a ja se patim. Ubit ću te!"

Od straha za život Mijo je ostavio kuću otvorenom i pobjegao, a kada se nakon par sati vratio, ustanovio je da mu je Biuk otuđio tisuću eura, tisuću kuna i zračnu pušku. Mijo R. se policiji požalio da mu je tijekom razbojništva Biuk popio pola boce rakije koja je stajala na stolu. Policajci su Anti u pretresu kuće pronašli pušku M48 i sedamnaest pripadajućih metaka, ali nisu pronašli nikakav ukradeni novac.

Biuk se pred istražnim sucem branio kako nije umiješan u pljačku susjedove kuće te da pljačkanje susjeda nije ni njegov stil ni nivo, a kako je bio formalno-pravno neosuđivan bio je pušten da se brani sa slobode.

Kako zbog odredbi Zakona o kaznenom postupku nisu bili u medijima objavljeni identiteti ni žrtve ni razbojnika, tako je ova tema isplivala tek kada je Biuk ušao u Big Brother kuću.

Da nije govorio o tome kako je bivšoj ženi nogom izbio kamenac iz bubrega i to prikrio u ispovjedaonici, Biuk bi u Big Brother kući dočekao možda i pravomoćnost ove optužnice koju je protiv njega u utorak podiglo Županijsko državno odvjetništvo u Splitu jer se unatoč raznim postupcima vodi kao neosuđivana osoba pošto nikada nije bio pravomoćno osuđen, piše Slobodna Dalmacija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 00:15