NASTRADALA U POVIJESNOJ JEZGRI

'JESAM LI VIDIO ŠTO SE DOGODILO? ZNATE, JA SAM JE UDARIO!' Nesretna žena bespomoćno ležala na podu, jedva je govorila...

 
 Sandi Vidulić / SLOBODNA DALMACIJA

Vozač dostavnog vozila na električni pogon, popularnog kareta, oborio je u subotu oko podneva turistkinju iz Rusije u najužoj splitskoj povijesnoj jezgri, na lokaciji Ispod ure, piše Slobodna Dalmacija.

Prolaznica je zadobila teže tjelesne ozlijede, a kako se doznaje od svjedoka nesreće, bila je i u nesvijesti do dolaska ekipe Hitne pomoći.

Sandi Vidulić / SLOBODNA DALMACIJA

Sve se to događalo dok je na potezu od Pjace do Peristila vladala velika gužva jer se tada na carskom trgu održavao tradicionalni subotnji program tijekom kojega Dioklecijan i njegova Priska pozdravljaju građane i turiste.

Naravno, mnogi su postavili pitanje zašto se dostavno vozilo u pola bijela dana našlo u zakrčenim ulicama i zašto radnici tog servisa svoj posao nisu obavili u ranijim jutarnjim satima kada su ulice mnogo prohodnije i mirnije.

Dok je Dioklecijan davao palac dolje gostima, nezadovoljan kako ga pozdravljaju na Peristilu, palac sudbine okrenuo se naopako za nesretnu gošću koju je nekoliko desetaka metara zapadnije "pokupilo" dostavno vozilo na električni pogon. Ležala je na boku, u jednom trenutku izgledalo je da je ostala bez svijesti, piše Slobodna Dalmacija.

Kasnije joj je glas bio vrlo slabašan, bolničar iz Hitne pomoći bio je skoro licem uz nju kad joj je na engleskom nešto objašnjavao. Nije se pomicala, već su je u nosilima prenijeli do medicinskog vozila na vrhu Bosanske ulice i s ozljedama ruke i kuka prevezli na Firule.

U blizini se čulo kako potreseni mladić nekome na veliki mobitel koji je držao u šaci detaljno prenosi što se dogodilo i objašnjava kako je strankinju uradio karet i da će ubrzo doći policija. Oprostite, mi smo iz Slobodne, kažete da je gospođu udario karet, vi ste to vidjeli?

- Ja sam ženu udario.

Kako se to dogodilo?

- Tamo je stajala vaga, ona je pričala s nekom gospođom, odjednom je izašla samo malo nazad. Nisam nešto brzo ni vozio, mic po mic sam išao - rekao je svoju kratku priču mladić.

- Di si je udrija, naprid ili nazad - zainteresirao se jedan od dvojice njegovih kolega koji su nas čuli kako razgovaramo.

- Stajala je okrenuta leđima, samo se dala nazad. Ja sam je udario u rame i bacio je dolje. I valjda kako sam je bacio, kolo joj je uhvatilo nogu - objasnio je vozač.

Pa malo jače ste je udarili kad je tako ispalo?

- Nije, ne može on voziti brzo kad je pun grad. Težak je karet. Nema tu brzine niti oni mogu vozit brzo - objasnio je vozač.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 06:04