GRČKI JET-SET U PANICI

JET-SET U PANICI, DILER S HRVATSKOM PUTOVNICOM IMAO POPIS SVIH KUPACA U stanu koji je bukirao online policija je pronašla 135 kg kokaina...

Martina Matijaševića (33), srpskog državljanina koji posjeduje hrvatsku putovnicu, grčki istražitelji u nedjelju u zoru doslovno su uhvatili na spavanju kada su mu, naoružani do zuba, upali u luksuzni apartman u zgradi na Posejdonovoj aveniji u ljetovalištu Varkizi nadomak Atene.

Imao četiri mobitela

U stanu koji je Matijašević bukirao online prije dva mjeseca i u koji je stigao prije tri tjedna policija je pronašla 135 kilograma kokaina namijenjenog atenskom jet-setu. Osim droge visoke kvalitete, oduzeto mu je i 12.000 eura te četiri mobitela, kao i skuter u kojem je, pretpostavlja se, u manjim količinama na popularna elitna gradska odredišta dostavljana droga. U pretresu je nađen i notes u kojem su rukom bila ispisana imena 31 osobe iz grčkog javnog života, što bi, kažu nam izvori bliski istrazi, moglo izazvati pravi potres na toj sceni. Srbijanski narkodiler “pao” je nakon navodno anonimne dojave, a potom je uslijedila akcija koja je trajala dvadesetak dana.

Prema nekim izvorima, sve je počelo jer su veće količine kokaina “preplavile” atenske noćne klubove. Još nije poznato je li Matijašević hrvatsku putovnicu, koja je izdana 12. listopada 2012. godine u hrvatskom konzulatu u Subotici, dobio na osnovi porijekla jednog roditelja. Inače, bila je potpuno “ispečatirana” žigovima kojima se moglo rekonstruirati da je iz beogradske Zračne luke “Nikola Tesla” preko Madrida letio u Brazil i Ekvador, najvjerojatnije radi nabave kokaina. Prema onome što je dosad utvrđeno, Matijašević je hrvatsku putovnicu koristio na ulazu u Grčku, s obzirom na to da je Hrvatska članica EU, ali prilikom uhićenja policiji se deklarirao kao državljanin Srbije. Međutim, nije tražio da se o njegovu uhićenju obavijesti diplomatsko predstavništvo Srbije, a ni Hrvatske.

Život na visokoj nozi

Iz odvjetničkog ureda Sakisa Kehayogloua potvrdili su nam da će njihov klijent u utorak biti ispitan na sudu u Ateni, no pitanje je hoće li Matijašević, ne bi li sebi ishodio bolju poziciju, odati odakle je kokain stigao i tko su bili veliki kupci.

Grčka policija označila ga je kao člana organizirane bande s najmanje 20-ak osoba. Neki od susjeda koji su s nevjericom promatrali spektakularno uhićenje kažu da je Matijašević noć sa subote na nedjelju proveo vani, a čim je utonuo u prvi san, policija mu je banula na vrata jer su uvidjeli da unatoč praćenju ne uspijevaju locirati njegove pomagače. Svima je itekako, govore još susjedi, Matijašević bio upečatljiv sa svojim životom na visokoj nozi, a nekima je rekao da je iz okolice Novog Sada te da u Beogradu vodi jedan ugostiteljski objekt.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 00:37