UBOJSTVO KOD ĐURĐEVCA

JEZIVA PRESUDA Samo 17 dana prije ubojstva, sud propustio priliku da ubojicu supruga strpa u zatvor. Zbog obiteljskog nasilja dobila uvjetnu kaznu

 

Ksenija Topolovčan (30), žena koja je 9. travnja u Budančevici kod Đurđevca nožem ubila supruga Mirka (39), samo 17 dana prije krvavog zločina osuđena je uvjetnim zatvorom na koprivničkom Prekršajnom sudu zbog obiteljskog nasilja, piše Podravski.hr.

Prema presudi koja je od danas javno dostupna, Prekršajni sud u Koprivnici odlučio je da ne mora u zatvor premda je dotad više puta uvjetno osuđivana zbog istih prekršaja. Kažnjena je s 30 dana uvjetnog zatvora. Samo 17 dana kasnije, pijana je nožem muža ubola ravno u prsa.

Na Prekršajni sud donijela je medicinsku dokumentaciju prema kojoj je dokazala da je od 14. prosinca prošle godine do 16. veljače bila na bolničkom liječenju od alkoholizma. Sutkinji je dostavila i podatak o kontrolnom pregledu od 13. ožujka prema kojem proizlazi kako i dalje apstinira od alkohola.

DARKO IMBRIŠA / PODRAVSKI.HR

Na Prekršajnom sudu u Koprivnici 23. ožujka pojavila se jer je bila optužena da je 13. prosinca prošle godine, oko 13 sati, pod utjecajem alkohola od 2,67 promila, vrijeđala supruga Mirka i svekra Ivana. Suprugu Mirku je govorila razne ružne psovke i uvrede, dok je svekra ‘častila’ izrazima poput “gad, staro đubre i majmun”.

Na sudu je Ksenija Topolovčan priznala prekršaj i objasnila sutkinji kako se ona i svekar “organski ne podnose”. Rekla je kako se sljedećeg dana javila u Jankomir na liječenje, a da je na liječenju od alkoholizma bio i njezin suprug te da oboje apstiniraju. To je dokazala i liječničkom dokumentacijom, piše Podravski.hr.

Kao svjedok ispitan je Mirko Topolovčan. Rekao je kako je došlo do svađe sa suprugom i njegovim ocem zato što “njegov otac stalno nešto prigovara, sve mu smeta i ništa mu nije po volji”.

– Imali smo problema s alkoholom, ali sada oboje apstiniramo i međusobno se dobro slažemo – rekao je Mirko Topolovčan. Njegov otac Ivan također je na sudu dao svoj iskaz.

– Snaha je bila pijana i vikala je na mojeg sina. Kako je on šutio, pozvao sam policiju. Sa snahom ne razgovaram, a oboje su se liječili od alkoholizma i sada ne piju – rekao je ojađeni svekar.

“Sud vjeruje da će se okrivljenica i dalje pridržavati postupka liječenja i da neće više činiti ovakav prekršaj”, zaključila je sutkinja u presudi.

Ksenija Topolovčan opet je počela piti, a 17 dana nakon tog suđenja pijana je nasmrt izbola supruga Mirka koji je preminuo u koprivničkoj Općoj bolnici.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 14:18