TRAGEDIJA

'JOJ BOŽE, ZAŠTO SI NAM GA UZEO', PONAVLJAO JE MILAN K. DOK SU MU SUZE CURILE NIZ LICE Roditelji su se s malenim Edijem (5) vraćali od liječnika...

 
 Vlado Kos / CROPIX

“Joj, Bože, zašto si nam ga uzeo?” ponavljao je u suzama ožalošćeni Milan K., djed malenog Edija, 5-godišnjeg dječaka iz Marjančaca nedaleko od Valpova, čiji je život naprasno prekinut u najranijoj životnoj dobi.

Kombinacija alkohola i brze vožnje uzrokovala je smrt djeteta i stradavanje još triju odraslih osoba koje su pretrpjele teške tjelesne ozljede. Od posljedica ozljeda zadobivenih u nesreći maleni Edi preminuo je u KBC-u Osijek u četvrtak ujutro.

Bio je prehlađen

Nesreću je izazvao 27-godišnji Ivan Đ. iz susjednog sela Ivanovci, koji je u srijedu oko 16.05 sati na ravnom dijelu cestu između Metlinaca i Marjančaca udario u drugi automobil u kojem su bili Edi, njegov drugi djed Zvonko M. (56) i njegova kćerka, Edijeva majka Andreja K. (32).

Policija je izvjestila da je 27-godišnjak vozio neprilagođenom brzinom u alkoholiziranom stanju. Alkotest je pokazao 1,01 promila alkohola. Ivan Đ. na ravnom je dijelu cestu, nedugo nakon izlaska iz zavoja, izgubio nadzor nad vozilom pri čemu je zahvatio desnu bankinu, a onda skrenuo u lijevo. U tom trenutku iz smjera Valpova naišao je Opel kojim je upravljao Zvonko M. (56). Oni su se vraćali iz Valpova gdje su vozili malenog koji je imao temperaturu k liječniku. Do kuće im je trebalo još petstotinjak metara.

- Nisam vidio nesreću, ali prizor koji sam ugledao kada sam se tamo našao nakon nekoliko minuta bio je stravičan - ispričao nam je jedan mještanin Marjančaca.

Od izravnog udara Škode, Opel je izguran u odvodni kanal s jedne strane kolnika, a Škoda je završila nagnuta prema odvodnom kanalu s druge strane kolnika.

- Motor iz Opela je ispao i odletio osam metara dalje u kanal na suprotnoj strani. Toliko je to bio jak udarac. Strašne scene su bile. Zvonko je bio ozlijeđen, ali je samo vikao: “Što je s malenim, što je s malenim?“, kazao nam je čovjek koji je bio na mjestu nesreće.

Shrvani djed

- Edijev tata, naš sin Mario, stigao je vrlo brzo na mjesto nesreće i pokušavao pomoći malenome, ali nije mogao ništa posebno učiniti. Pred njim je izgubio svijest, a onda su ga u kolima Hitne pomoći uspjeli reanimirati. Ipak, već u bolnici su kazali da su ozljede jako teške i komplicirane. Imao je ozljede glave, kralježnice... - kazao nam je shrvani Edijev djed.

- Od malih nogu stalno je bio tu kod nas. Evo ovdje su mu igračke, pokazuje nam kutiju ispod prozora koja je prepuna dječakovih igračaka.

- Stalno je nešto radio, bušio, šarafio. Ma, bio je prekrasno dijete i svaki dan sam zahvaljivao Bogu što nam ga je dao, a sada je ovako otišao. Voljeli smo ga i on nas. Došao bi do mene i kazao: “Deda, ja tebe volim, evo tebi dvije kocke čokolade i meni dvije, tebi malo više mandarina, meni manje...”. Tuga je zahvatila Marjančace. Jedan dječji život naprasno je prekinut.

- Ne mogu sada misliti o tome dečku iz Ivanovaca. Što reći kad je bio pijan. U Osijeku na Hitnoj rekao je da je popio tri piva na nekoj fešti koju su taj dan imali u firmi gdje radi, a znate i sami kako je na feštama - kazao je Milan K.

Edijeva majka Andreja, njezin otac Zvonko kao i vozač Škode također su pretrpjeli teške tjelesne ozljede i višestruke prijelome. No, životi im nisu ugroženi. U trenutku kada smo bili u Marjančacima, Edijev otac Mario bio je u bolnici. Osim Edija, koji je u travnju trebao napuniti šest godina, Mario i Andreja imaju i kćerkicu u dobi od 20 mjeseci. Policija je protiv vozača Škode Ivana Đ. podnijela kaznenu prijavu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 01:43