VAL NASILJA NA ULICAMA

JOŠ JEDAN NAPAD NA TAKSISTA U ZAGREBU Mladić i djevojka ga natjerali da ih odveze u šumu pa ga ondje opljačkali

Ilustracija
 Bruno Konjević / CROPIX

Zagrebačka policija izvijestila je o još jednom slučaju napada na taksista.

Iako se slučaj dogodio još 1. travnja, sada je dovršeno kriminalističko istraživanje, a osumnjičen je 25-godišnjak. Prema priopćenju, on je u večernjim satima, nešto prije 20 sati, naručio taksi u Zagrebu.

Automobil je došao po njega u Kranjčevićevu ulicu, a mladić je zatražio da njega i prijateljicu odveze na predio Martin Breg na području Dugog Sela.

Ženska osoba tamo je izašla iz vozila, dok je mladić od taksista zatražio da nastave vožnju te su završili u obližnjoj šumi. Po dolasku i zaustavljanju vozila mladić je postao nasilan te je u jednom trenutku istrgnuo ključ vozila iz brave i počeo ozbiljno prijetiti taksistu da mu dadne novac od dnevnog utrška.

U strahu za život taksist je to i učinio. Mladić je u džep strpao oko 900 kuna nakon čega se udaljio.

- Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku, a posebno izvješće je podnijeto Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu - priopćili su iz zagrebačke policije.

Podsjetimo, u noći sa subote na nedjelju na području Črnomerca agresivni 23-godišnjak napao je, brutalno premlatio i teško ozlijedio 51-godišnjeg taksista. Kako bi se obranio, vozač, inače umirovljeni vojnik, morao je čak i pucati u zrak no ni to nije spriječilo pomahnitalog divljaka da taksista nastavi udarati rukama i nogama. Vozač je teško ozlijeđen, slomljene su mu kosti lica i oštećen vid na jedno oko te ga čeka operativni zahvat, a mladić je dobio kaznenu prijavu za nanošenje teških tjelesnih ozljeda.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 23:44