INCIDENT ISPRED PLAZE

Josip Antić-Zefo priveden pa pušten, snimka s nadzorne kamere otkriva što se događalo prije incidenta

Zefo je pušten uz kaznenu prijavu zagrebačke policije zbog pokušaja nanošenja teške tjelesne ozljede. Iznio je obranu
Incident ispred Plaze
 Jutarnji List

Josip Antić Zefo (53), uhićen je u utorak, ali nakon ispitivanja i pušten uz kaznenu prijavu zagrebačke policije zbog pokušaja nanošenja teške tjelesne ozljede.

Riječ je o događaju koji se dogodio na ulici, o čemu je postojala i videosnimka, a to je saznanje imala i zagrebačka policija koja nam je još u nedjelju potvrdila da istražuje navedeni događaj. Kako je za Jutarnji list potvrdio njegov branitelj, odvjetnik Gordan Preglej, Antić je iznio obranu i odgovarao na sva pitanja pa državni odvjetnik nije ni tražio određivanje istražnog zatvora.

Antić tvrdi da se na snimci koja je kružila internetom vidio samo dio incidenta koji se dogodio prošli petak popodne. Prema njegovim tvrdnjama, on je, zapravo, stao u zaštitu napadnutog mladića, a to nam je rekao i njegov odvjetnik.

"Dvojica mladića su se svađala i zlostavljala trećeg mladića, što je promatralo tridesetak ljudi. Moj branjenik je krenuo prema jednom od mladića, koji ga je opsovao, a nakon toga je bocom krenuo prema Antiću... Srećom, postoje snimke videonadzora na kojima se vidi što se točnog događalo. Zefo je sjedio u većem društvu na terasi Plaze kada je vidio da dvojica maltretiraju, ponižavaju i udaraju jednog dečka. Izašao je, krenuo prema njima, pitao ih što rade, a oni su izvadili boce i krenuli prema njemu.

On je oduzeo bocu, a jedan mu je skinuo sat s ruke. Tada se dogodilo ono što se vidi na snimci", govori Preglej i dodaje da se može govoriti eventualno o prekršaju protiv javnog reda i mira, a nikako o kaznenom djelu.

Navodno je jedan od dvojice mladića koji su sudjelovali u tom incidentu završio u Remetincu jer je za njim bila raspisana tjeralica, a drugi je u Policijskoj postaji u Petrovoj nakon privođenja napao i ozlijedio interventnog policajca. Prije incidenta s Antićem, kako doznajemo, napali su prodavačice u obližnjoj trgovini Žabac, koje su nakon toga zvale policiju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. ožujak 2024 08:35