GODINU DANA

JOSIP KLEMM MORA U ZATVOR ZBOG IZVLAČENJA 3 MILIJUNA KUNA IZ VLASTITE FIRME Vrhovni sud u cijelosti potvrdio presudu vlasniku zaštitarske tvrtke

 Damjan Tadić / CROPIX

Vrhovni sud je u cijelosti potvrdio presudu kojom je Josip Klemm, vlasnik zaštitarske tvrtke Klemm security te bivši predsjednik Udruge specijalne policije iz Domovinskoga rata, osuđen na bezuvjetnu kaznu od godinu dana zatvora zbog izvlačenja 3 milijuna kuna iz svoje zaštitarske tvrtke u razdoblju od 2005. do 2007. godine.

Nepravomoćnu presudu je u srpnju 2017. donijelo sudsko vijeće zagrebačkoga Županijskoga suda pod predsjedavanjem sutkinje Maje Štampar Stipić, a na nju se Klemm žalio. No, Vrhovni sud je njegovu žalbu odbio te će prema sadašnjem stanju stvari jedan od predvodnika prosvjeda u Savskoj godinu dana morati u zatvor.

Prema presudi, ne mora vratiti 3 milijuna kuna koju je uz pomoć Radovana Štetića, bivšega okrivljenika u postupku protiv tzv. male zločinačke organizacije, izvukao iz Klemm securityja.

Klemm je odmah nakon uhićenja, na prvome ispitivanju u zagrebačkome Županijskome državnome odvjetništvu, izjavio kako se smatra krivim, međutim tijekom suđenja je promijenio priču te rekao da je postupak protiv njega pokrenut iz političkih razloga, odnosno da ga je pokrenula SDP-ova vlast zato što je bio angažiran u braniteljskom prosvjedu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 22:51