U ŠOKU JE

Jutarnji donosi potresnu ispovijest oca otetog studenta: 'Sin je u šoku. Rezali su ga škarama'. Je li Riječanin žrtva trgovca organima?

Igor je prošao pakao, ali vratio nam se živ i zdrav, i to je najvažnije - rekao nam je Rudolf Fehir, otac 24-godišnjeg Igora Fehira koji je navodno bio žrtva otmice te je svojim otmičarima uspio pobjeći u Vicenzi u Italiji.

Igor, pak, nije želio razgovarati s novinarima.

Sretni roditelji

Njegova je obitelj u ponedjeljak bila pod opsadom medija pa su se zatvorili u svoj stan u prigradskom naselju Srdoči i nisu odgovarali na zvono. Međutim, uspjeli smo dobiti kratku izjavu oca koji je, unatoč svemu što je sin prošao, sretan što je Igor napokon kod kuće.

Odjeveni u uniforme hrvatskih policajaca oteli mladića iz Rijeke. Pobjegao im u Vicenzi

- Vratio se u nedjelju u večernjim satima, policija je bila kod nas. Prije toga je bio na policiji u Vicenzi i Trevisu. I danas je bio na razgovoru u policiji. Nakon toga je otputovao sa svojom djevojkom u Zagreb, da se malo smiri i pobjegne od svega - rekao nam je otac koji, prema vlastitim riječima, ni sam točno ne zna što se događalo njegovu sinu.

- Počeo nam je pričati, ali je stao i rekao da sada ne može dovršiti. U velikom je šoku. Zamolio nas je da imamo razumijevanja i rekao da će nam sve ispričati kada za to bude spreman. U ovom trenutku još nije sasvim svoj, ali mi smo sretni što je sve dobro završilo i siguran sam da će se oporaviti - rekao je Rudolf Fehir. Dodao je da Igor ima ozljede po cijelom tijelu.

- Sada još i dobro izgleda, navodno je prije tri dana, kad su ga našli, izgledao strašno. Ima rezove napravljene škarama po leđima, prsima i nogama - ispričao je Rudolf Fehir. U Policijskoj upravi primorsko-goranskoj potvrđuju da su obavili obavijesni razgovor s Igorom te da je u tijeku kriminalističko istraživanje koje se provodi u suradnji s talijanskom policijom i koje bi trebalo rasvijetliti sve činjenice.

Isto tako, obustavljena je potraga za Igorom koja je počela nakon što su roditelji u četvrtak prijavili njegov nestanak.

Dobar student

Igor je student četvrte godine Medicinskog fakulteta i aktivni biciklist. U četvrtak je krenuo na vožnju jednom od svojih ruta, po cesti u naselju Bregi. Nakon što mu se izgubio svaki trag, roditeljima se u subotu javio SMS-om u kojemu je napisao da su ga otela tri muškarca odjevena u policijske odore, da im je uspio pobjeći i da je u Vicenzi, na sigurnom. Njegova poruka, zasad jedina verzija cijelog događaja, potaknula je brojne spekulacije, od kojih je najplodnije tlo uhvatila ona da je Igor bio žrtva trgovaca organima. Ponovno su zaživjele riječke urbane legende o muškarcima koji su otišli u šoping u Trst i drugo se jutro probudili bez bubrega na nekom napuštenom parkiralištu.

Priča da su Igora oteli trgovci organima pojavila se čak i na Facebook profilu Grada Rijeke, ali u uredu Grada demantiraju da se radi o službenom profilu te ističu da s onime što tamo piše nemaju nikakve veze.

U postojanje bande trgovaca organima uvjereni su Igorovi susjedi koje je njegov nestanak duboko potresao.

Uzoran i marljiv

- Definitivno se radi o kriminalu s organima. Igor je uzoran, pristojan, marljiv i discipliniran dečko, dobro poznajem njegova brata i cijelu obitelj. Znam da se sada svašta priča, ali sasvim je sigurno da nije pobjegao. Vidio sam ga dan ranije na biciklu, i u četvrtak je prošao biciklom. Neposredno prije nestanka pitao sam ga kako uspijeva odraditi tu kilometražu. Rekao mi je da ide malo skinuti trbuh. Kada je nestao, u 5 ujutro organizirali smo potragu. Obišli smo sve rute kojima je biciklirao, ali nije mu bilo ni traga - ispričao nam je susjed Fehirovih, Mihael.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 12:52