UHIĆENJA PO HRVATSKOJ

JUTARNJI DOZNAJE NOVE POJEDINOSTI VELIKE POLICIJSKE OPERACIJA DILJEM HRVATSKE U Zagrebu pala dva mlađa pripadnika 'knežijske skupine'

 
 Hanza Media

Među još dvojicom uhićenih su i dva mlađa pripadnika 'knežijske skupine' Tomislav Sabljo (37) i Goran Vidović (39). Goran Vidović, je kao i Đorđe Vuletić bio pod istragom zbog napada na novinara "Jutarnjeg lista" i uhićeni su u akciji "Šok 3".

Vidović je bio uhićen i krajem rujna 2018. godine sa čak 52 kilograma marihuane, čija je ulična vrijednost 3,5 milijuna kuna, zaplijenila je zadarska policija u subotu na autocesti u blizini odmorišta Nadin. Cvjetni vrhovi marihuane bili su spremljeni u dvije platnene putne torbe, a pronađeni su na zadnjem sjedištu automobila marke Opel Astra zagrebačkih oznaka, koji je vozio 38-godišnji Goran Vidović.

Bivši kickboksač Vidović bio je krajem 2010. uhićen u sklopu policijske akcije Šok 3.

Detalji uhićenja Vidovića iz rujna 2018.

Policiji je Vidović u subotu zapeo za oko jer je prema Zagrebu vozio automobil registriran na 23-godišnjeg Zagrepčanina koji je dosad prijavljivan za više kaznenih djela, među kojima i za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama.

Kad su ga legitimirali, policajci su osjetili jak miris marihuane. Nakon pretrage automobila Vidović je odmah uhićen, a policija je kod njega pronašla i 4000 kuna koje su mu oduzeli privremeno. Nakon dovršenoga kriminalističkog istraživanja Vidović je uz kaznenu prijavu zbog neovlaštene proizvodnje prometa drogama priveden pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske, a vozilo je prevezeno u krug policije kako bi se pretražilo dodatno.

- Ovo je najveća zapljena marihuane na području Policijske uprave zadarske i rezultat je kvalitetne operativne suradnje temeljne i kriminalističke policije na terenu radi suzbijanja svih oblika protupravnog ponašanja, od sigurnosti prometa do suzbijanja krijumčarenja - rekao je Anton Dražina, načelnik zadarske policije koji je velik ulov policije otkrio javnosti tijekom posjeta ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića.

Pao i Tomislav Sabljo

Sablju je do sada policija triput uhitila, a posljednji put sredinom travnja 2018.

Najprije zbog krađe automobila, a zatim zbog preprodaje poluautomatske puške, a u travnju 2018. godine je ponovno uhićen i prijavljen zbog pokušaja protupravne naplate 3500 eura.

Prema neslužbenim informacijama, sve se dogodilo na jednoj od zagrebačkih ulica, gdje su se Sabljo i dvojica njegovih poznanika, u dobi od 34 i 25 godina, susrela s njegovim 25-godišnjim dužnikom, koji je bio u automobilu. Sabljo i poznanici, kako je 25-godišnjak prijavio policiji, tada su mu zaprijetili da mora vratiti 3500 eura koje mu je posudio, a 25-godišnjak s kojim je Sabljo bio u društvu je u znak prijetnje nogom odvalio retrovizor s automobila oštećenika. Međutim, “dužnik” je ubrzo sve prijavio policiji, koja je Sablju i dvojac uhitila.

U listopadu 2016. policija je Sablju uhitila s Đorđem Vuletićem te ih osumnjičila za krađu automobila vrijednog 3000 kuna, no ubrzo se pokazalo da su optužbe prazna puška te je istraga protiv Sablje i Vuletića obustavljena zbog nedostatka dokaza.

Prošle godine Sablju su, pak, uhitili zbog pokušaja preprodaje jedne poluautomatske puške, no optužnicu koju je tužiteljstvo protiv njega podiglo sud je, kako doznajemo, vratio na doradu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. ožujak 2024 02:11