DOLIJAO GORAN K.

KAKO JE OPERIRAO ZG LOVAC NA TAKSISTE Vozačici Ubera je u samo 4 dana isti auto ukrao dvaput, a čitavo vrijeme se svime hvalio na društvenim mrežama

 
u krugu: Goran K.
 CROPIX

Bila je to igra mačke i miša. S jedne strane neumorni lovac na taksiste Goran K. (32), a s druge strane uporni policajci koji su pokušavali na sve moguće načine otkriti lokacije na kojima se skrivao.

I kad su bili na korak da ga uhvate, Goran je opet bio za dlaku brži. Paralelno s tim vukao je sve redom za nos. Naime, dok se za njim tragalo, odradio je još dva razbojništva, a paralelno je objavljivao i postove na društvenim mrežama o svojim zabavnim aktivnostima.

Našli ga u autu

Nakon tri tjedna potrage Goran K. u utorak ujutro uhićen je u svom tajnom skrovištu - automobilu koji mu je bio drugi dom. Stisnut dokazima, kriminalisti PUZ-a su ga uspjeli povezati sa 11 razbojništava i jednom krađom. Od 9. veljače pa sve do 5. ožujka napao je dvije vozačice Ubera i dvojicu vozača Cammea. Ujedno se okomio, onako usput, i na šest zaposlenika po kioscima.

Goranova sredstva za rad, osim nekoliko mobitela kojima je naručivao taksi-usluge, bili su šal, kapa, dolčevita i startni pištolj. Šteta koju je ukupno pričinio iznosi 272.000 kuna. Uglavnom mu je u fokusu bio Novi Zagreb u kojem je ili počinjao svoje lopovske akcije fingirajući klijenta taksi-usluge, ili je zločine, pak, u Novom Zagrebu na osamljenim dijelovima finiširao.

Velika Gorica, 070318.
Zupanijsko drzavno odvjetnistvo-Zupanijski sud Velika Gorica.
Privodjenje Gorana Kumana u Zupanijsko drzavno odvjetnistvo. Kuman koji je u dva tjedna oteo i opljackao cetiri taksista.
Na fotografiji Goran Kuman.
Foto: Cropix
CROPIX
Privođenje Gorana K.

Posljednji od četiri napada na vozače taksija, od čega su dva napada na dvije pripadnice nježnijeg spola, bio je prošlog petka u pola bijela dana. Tada je preko Uber aplikacije, kao stanoviti Mario P., naručio vožnju iz Travnog prema Čičkoj Poljani. Kad ga je 37-godišnja A. V., vozačica Ubera, pokupila u BMW 1, ništa nije sumnjala sve do dolaska do Rakitovca, kad joj je uperio pištolj u glavu te je izbacio iz auta. Ukradeni auto pronađen je u nedjelju u Vukomercu. Zanimljivo je da je na svom Facebook profilu tri sata od krađe tog vozila objavio sebe kako juri cestom u nekom autu. Policija sada istražuje je li tu snimku napravio u ukradenom BMW-u. No tu, što se tiče tog BMW-a, priči nije kraj jer je Goran za sebe zadržao dokumente vozila pa se sutradan pojavio na adresi stanovanja vlasnika BMW te ga ponovno ukrao jer je kod sebe imao i ključ.

Branio se šutnjom

Prva, pak, žena koja se našla na udaru misterioznog lovca na taksiste doživjela je 15. veljače u Mičevcu istu dramu. Tu 39-godišnjakinju je lopov čak i udario drškom pištolja po ramenima i vratu kad ga je zamolila samo da joj barem mobitelom, koji joj namjerava uzeti, dopusti da se javi djeci. Osim mobitela i novca, razbojnik joj je uzeo i auto koji je pola sata kasnije nađen.

Velika Gorica, 070318.
Zupanijsko drzavno odvjetnistvo-Zupanijski sud Velika Gorica.
Privodjenje Gorana Kumana u Zupanijsko drzavno odvjetnistvo. Kurman koji je u dva tjedna oteo i opljackao cetiri taksista.
Na fotografiji Goran Kuman.
Foto: Cropix
CROPIX

Sedam dana od toga, 22. veljače na istoj adresi u Mičevcu, napadnut je prema istom obrascu i vozač Cammea. Napadač je u taksi ušao u Folnegovićevu naselju i zatražio vozača L. M. (25) da ga odvede do Mičevca. Kada su tamo stigli, umjesto novca izvadio je pištolj i repetirao ga uz riječi: “Stani, daj pare.” Mladiću je uzeo novčanik i istjerao ga iz vozila, a taksi je pronađen istu večer. Dva dana kasnije na udarnom valu opet je bio Cammeo, a 39-godišnjeg vozača razbojnik je napao u Trnskom. Uz riječi “Pucat ću ti u rame”, ukrao je taksistu nekoliko stotina kuna.

U kriminalnom opusu Gorana K. je više od 130 kaznenih prijava šarolikog spektra i 15 pravomoćnih presuda.

Tijekom ispitivanja branio se šutnjom, a narednih mjesec dana provest će u istražnom zatvoru. Njegov odvjetnik Tomislav Keser nije želio davati izjave.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 23:32